top of page

Beleef nu jouw eigen BoekEscape!

''Dit was niet alleen ontzettend tof voor de leesmotivatie, maar

ook voor de samenwerking tussen kinderen.''
Erick, leerkracht groep 8

 

 

We kunnen er niet onderuit: een groot aantal kinderen vindt boeken maar saai. Onze ervaring is dat dit vaak te maken heeft met het aanbod aan boeken, maar ook met het stoffige imago van lezen. Met onze BoekEscape proberen wij dat laatste argument van tafel te vegen. In deze interactieve les gaan kinderen aan de slag met de nieuwste kinderboeken en lossen zij bijzondere mysteries op!

Wat is een BoekEscape?

Naast ons werk als Leesdetectives zijn we beiden enorm gek op Escape Rooms. Al meer dan honderd kamers in binnen- en buitenland zijn getrotseerd. Deze geweldige ervaringen hebben wij vertaald naar de wereld van kinderboeken. In onze Boekscapes gaan de kinderen aan de slag met puzzels die om boeken draaien. Denk aan het lezen van passages, het bij elkaar puzzelen van kaften en het ontcijferen van lettercodes. Kinderen werken aan verschillende puzzels, maar uiteindelijk zijn de antwoorden van alle puzzels nodig om de eindoplossing te krijgen.

 

Zo zijn de kinderen in eerste instantie in kleinere groepjes actief, waarna het groepsgevoel nog eens extra wordt versterkt wanneer alles aan het einde samen komt. 

Hoe werkt het?

Momenteel zijn er drie opties om met de BoekEscape aan de slag te gaan. U kunt ervoor kiezen om de BoekEscape door ons te laten verzorgen in de groep zelf. Daarnaast kunt u de BoekEscape kopen en daarmee de bijbehorende boeken en materialen houden. Als laatste kunt u de Boekscape huren. Vul onderstaand formulier in voor meer informatie over de mogelijkheden.

Voor wie is een BoekEscape bedoeld?


Momenteel zijn onze BoekEscapes te spelen vanaf groep 4. Dit heeft te maken met de moeilijkheidsgraad van de puzzels. Bij een groep 4 begeleiden wij de kinderen intensiever bij het oplossen van de puzzels. Vanaf groep 6 laten we de kinderen meer los. Uiteraard mag de leerkracht ook helpen bij het ontcijferen van de codes!

Aanbod

Hieronder vindt u het huidige aanbod aan BoekEscapes. 


 

Het Verloren Beroep.jpg

Het Verloren Beroep (Groep 4 t/m 8)

In deze BoekEscape gaan de kinderen op zoek naar Het Verloren Beroep. De kinderen gaan in kleine groepjes aan de slag met allemaal kinderboeken over beroepen, zowel fictie als non-fictie komt voorbij. Kunnen de kinderen het beroep van uiteindelijk ontcijferen?

Gevaarlijke bloem.jpg

De Gevaarlijke Bloem (Groep 4 t/m 8)

 

Dokter A. Nalfabeet heeft een heel bijzonder plan. Hij is in het bezit gekomen van een unieke bloem, waarmee hij mist kan maken die alle letters uit boeken doet verdwijnen. De Leesdetectives hebben de koffer met bloem van hem gestolen, maar binnen 45 minuten stuurt de dokter zijn handlangers om de bloem weer te bemachtigen. Kunnen de kinderen de bloem op tijd vernietigen?

Familie Huygelaer.jpg

Familie Huygelaer (Groep 6 t/m 8 en brugklas VO)

 

Er is iets niet in de haak bij de Familie Huygelaer. De tuinman is niet te vertrouwen, maar de kok al helemaal niet. Zijn de eigenaren eigenlijk wel wie ze zijn? Of liegt iedereen de boel bij elkaar? Het is aan de kinderen om het geheim van deze familie te ontrafelen voordat het te laat is!
 

Vraag nu vrijblijvend informatie aan!

Ik heb interesse in:
whatsapp-logo.png
De beller
(en apper)
is sneller!

      0630581292

Bedankt voor de inzending!

bottom of page