top of page
Ontmoet De Leesdetectives: Jouw Partners in Leesplezier!

 

Bij De Leesdetectives staat één missie centraal: het herontdekken van de magie van lezen en het aanwakkeren van een onstuitbare passie voor boeken bij basisschoolleerlingen. Met meer dan tien jaar ervaring voor de klas, begrijpen wij als geen ander de uitdagingen waarmee leraren en scholen worden geconfronteerd als het gaat om het stimuleren van leesmotivatie. Wij stellen ons graag aan je voor!

Onze Inspiratie

 

Onze reis begon vanuit het klaslokaal, waar we dagelijks getuige waren van de schrijnende daling van leesinteresse onder kinderen. Maar we besloten niet passief toe te kijken. Als gepassioneerde leerkrachten en fervente lezers, bundelden we onze krachten en richtten we in 2020 De Leesdetectives op. Met een missie om onze kennis en ervaring te delen en de liefde voor lezen te herstellen, begonnen we aan dit avontuur.

 

Onze Aanpak

 

Bij De Leesdetectives geloven we in de kracht van actie. We werken nauw samen met vooraanstaande uitgeverijen om de pareltjes van de boekenwereld te ontdekken. Onze selectie is gebaseerd op echte passie; we promoten alleen boeken waar we zelf door worden gegrepen. Via onze levendige sociale mediakanalen en onze informatieve website delen we deze vondsten met onze community. Maar daar stopt het niet. We bieden ook interactieve workshops aan voor onderwijsteams en schoolklassen. Onze workshops zijn allesbehalve saai; we mixen theorie met praktijk en betrekken deelnemers actief bij het leerproces. Of het nu gaat om het inspireren van leraren met nieuwe benaderingen of het direct betrekken van leerlingen bij boeken via leuke activiteiten, wij brengen leesplezier tot leven.

 

Onze Impact

 

De impact van ons werk is voelbaar. We hebben gezien hoe onze workshops het zelfvertrouwen van leraren vergroot en hen nieuwe tools biedt om leesmotivatie aan te wakkeren. Voor leerlingen zijn onze workshops een feest van ontdekking, waarbij ze spelenderwijs de nieuwste en leukste kinderboeken ontdekken.Maar we meten onze impact niet alleen aan lachende gezichten. We luisteren naar feedback, evalueren voortdurend onze aanpak en streven naar voortdurende verbetering.

 

Onze Toekomst

 

Bij De Leesdetectives zijn we vastberaden om onze missie voort te zetten. We blijven nieuwe manieren verkennen om leesplezier te bevorderen, nieuwe kinderen te bereiken en nieuwe generaties lezers te inspireren. Ons doel is om de leesmotivatie in Nederland terug te brengen naar waar het hoort. Dus, als je op zoek bent naar partners in leesplezier, neem dan vooral eens contact met ons op. Vinden we leuk!

bottom of page