top of page
De Leesdetectives
Veelgestelde vragen


Hoe beslissen jullie welke boeken jullie bespreken?
 
Wij bespreken boeken die ons interessant lijken. Dat kan zijn doordat we ze toevallig tegenkomen, maar het kan ook zijn dat uitgevers en schrijvers ons vragen om boeken te bekijken. Wanneer wij dan enthousiast zijn, delen we onze ervaringen met jullie!

Jullie zijn over elk boek positief. Hoe zit dat?

Al snel na de oprichting van De Leesdetectives hebben we besloten dat we niet negatief willen doen. Wanneer wij boeken lezen, besluiten we of we er positief over zijn. Wanneer dit het geval is, posten we een promotie op onze site. Wanneer we niet enthousiast zijn, koppelen we dit terug naar de uitgever. Er verschijnt dan geen bespreking op de site.

Bij sommige boeken hebben jullie alleen een tekst geschreven en geen filmpje. Hoe kan dat?

Om zoveel mogelijk speurwerk voor jullie te verrichten, splitsen wij ons wel eens op. We lezen dan allebei andere boeken en schrijven daarover. Wanneer we boeken tegenkomen waar we enthousiast over zijn, dan maken we er ook een filmpje over!

Van sommige boeken word ik heel enthousiast! Verkopen jullie zelf boeken?

Wij verkopen zelf geen boeken via de website. Wel zijn wij verbonden aan het partnerprogramma van Libris. Door bestellingen te plaatsen via de links bij de boekbesprekingen, ontvangen wij kleine vergoedingen die wij weer kunnen investeren in de website en workshops!

Wie zijn de Leesdetectives?

Tja, een goede vraag! Wie zitten er eigenlijk telkens op die bank te doen alsof ze alles zo goed weten? 

De Leesdetectives is ontstaan, omdat Yannick en Sander zich zorgen maakten.

 

'Hoe interessant vinden kinderen boeken nog? Weet iedereen wel hoe leuk lezen eigenlijk is?' 

 

Steeds meer kinderen pakken voordat ze slapen liever nog even hun smartphone erbij, dan dat ze een leuk boek lezen. En dat moest anders!

Yannick en Sander zijn allebei bovenbouwleerkrachten in het basisonderwijs. Beide zijn ze actief betrokken bij het leesonderwijs op hun basisschool en zijn helemaal gek op kinderboeken.

Inmiddels maken De Leesdetectives met ontzettend veel plezier video's en berichten om jullie te vertellen over hun ervaringen met kinderboeken. Geen enkel genre wordt overgeslagen! Van grappig tot griezelig en van heel talig tot een prentenboek...alles komt voorbij!

bottom of page