De Leesdetectives
Veelgestelde vragen
Hoe beslissen jullie welke boeken jullie bespreken?
 
Wij bespreken boeken die ons interessant lijken. Dat kan zijn doordat we ze toevallig tegenkomen, maar het kan ook zijn dat uitgevers en schrijvers ons vragen om boeken te bekijken. Wanneer wij dan enthousiast zijn, delen we onze ervaringen met jullie!
Bij sommige boeken hebben jullie alleen een tekst geschreven en geen filmpje. Hoe kan dat?
Om zoveel mogelijk speurwerk voor jullie te verrichten, splitsen Yannick en Sander zich wel eens op. Ze lezen dan allebei andere boeken en schrijven daarover. Wanneer ze boeken tegenkomen waar ze beiden enthousiast over zijn, dan maken ze er ook een gezamenlijk filmpje over!
Van sommige boeken word ik heel enthousiast! Kan ik bij jullie boeken kopen?
Wij verkopen zelf geen boeken. Wel zijn wij verbonden aan het partnerprogramma van Libris. Door bestellingen te plaatsen via de links bij de boekbesprekingen, ontvangen wij kleine vergoedingen die wij weer kunnen investeren in de website!

Wie zijn de Leesdetectives?

 

Tja, een goede vraag! Wie zitten er eigenlijk telkens op die bank te doen alsof ze alles zo goed weten? 

De Leesdetectives is ontstaan, omdat Yannick en Sander zich zorgen maakten.

 

'Hoe interessant vinden kinderen boeken nog? Weet iedereen wel hoe leuk lezen eigenlijk is?' 

 

Steeds meer kinderen pakken voordat ze slapen liever nog even hun smartphone erbij, dan dat ze een leuk boek lezen. En dat moest anders!

Yannick en Sander zijn allebei bovenbouwleerkrachten in het basisonderwijs. Beide zijn ze actief betrokken bij het leesonderwijs op hun basisschool en zijn helemaal gek op kinderboeken.

Inmiddels maken De Leesdetectives met ontzettend veel plezier video's en berichten om jullie te vertellen over hun ervaringen met kinderboeken. Geen enkel genre wordt overgeslagen! Van grappig tot griezelig en van heel talig tot een prentenboek...alles komt voorbij!