top of page

24 uur | Een waanzinnige rollercoaster

Bijgewerkt op: 29 mrt.


Hoewel onze focus over het algemeen op kinderboeken voor de basisschoolleeftijd ligt, pakken we zo nu en dan ook een YA-titel mee. Onlangs deden we dit al met Gegijzeld en Je hebt één nieuwe volger van Chinouk Thijssen, maar ook Otis' Redding en Circus Maximus kwamen aan bod. Kluitman is een uitgeverij die YA-novelles uitbrengt voor de leeftijd vanaf 12+. Doorgaans zijn de boeken spannend en eng van aard en Marcel van Driel voegt zich nu met zijn boek 24 uur bij dit rijtje. Maak kennis met Claire en... Nick en Simon?


Claire heeft niet het leven dat menigeen zal verlangen. Haar vader heeft haar in de steek gelaten, ze heeft meer dan regelmatig ruzie met haar moeder en de liefde voor haar vriendin Nina maakt haar vaker gestrest dan dat het bevestiging geeft. Ze werkt zich een slag in de rondte om zo snel mogelijk op zichzelf te wonen. Ze doet dit bij een bezorgingsdienst, die tot in de late avonduurtjes doorgaat. Vlak voor sluitingstijd krijgt ze nog een bestelling die haar leven op zijn kop zal zetten.


In een verlaten villa ontmoet ze twee broers die uit pure verveling een spel hebben bedacht. Een klopjacht van 24 uur. Wanneer je voor het einde van de 24 uur vijf keer wordt gespot, moet je het met je leven bekopen. Overleef je het tijdsbestek, dan krijg je een flinke som geld. Tenminste, dat zeggen ze. Na een bloedstollende eerste ontmoeting gaat de tijd lopen. Waar moet Claire heen?


Marcel van Driel heeft met 24 uur een bloedstollend verhaal geschreven dat bol staat van de actie. De klopjacht is zo neergepend dat het gevaar in elke hoek lurkt. Na elke omslag van de bladzijde kan het gruwelijk misgaan. Van Driel schroomt niet om schokkende details te beschrijven die je als lezer doen huiveren. Je leeft mee met het hoofdpersonage Claire in een verhaal dat je zeker geen 24 uur zoet zal houden. Je hebt het namelijk eerder uit dan je lief is.


 

Ik raad dit boek aan voor...

...lezers op de middelbare school die stiekem niet van lezen houden.

...lezers die tempo, tempo en nog eens tempo willen.

...lezers die een hekel hebben aan Nick en Simon. U wordt op uw wenken bediend.

 

Samenvatting/Omslag

De 16-jarige Claire werkt als flitsbezorger. Wanneer ze op een koude winteravond haar laatste bestelling wegbrengt, wordt ze opgewacht door twee gewapende jongens die hun tijd doden met het opjagen van mensen. Claire is hun volgende slachtoffer. Zonder geld, telefoon, jas en op blote voeten moet Claire 24 uur uit handen van de jongens zien te blijven. Lukt haar dat, dan krijgt ze 10.000 euro. Lukt het niet, of houdt ze zich niet aan hun spelregels, dan wordt ze doodgeschoten. Als Claire erachter komt dat de jongens valsspelen, weet ze dat ze alleen kan overleven als zij de regels verandert... 24 uur is de eerste superspannende novelle van Marcel van Driel, schrijver van onder andere Superhelden.nl. Hij heeft al meer dan 55 boeken op zijn naam staan. Zijn verhalen staan bekend om hun nagelbijtende spanning en droge humor.

Comments


bottom of page