top of page

5 Informatieboeken in 5 minuten #1 | Alles over dieren!


Na veel positieve reacties op de rubriek 5 Prentenboeken in 5 minuten pakken we door met een nieuwe categorie, namelijk de informatieboeken voor de jeugd! We zoomen elke keer in op een thema en dit keer is dat het dierenrijk. We bespreken kort en snel boeken over bestaande dieren en prehistorische dieren. Misschien ook wel dieren die eigenlijk nooit bestonden?


Over elk boek dat in de video wordt besproken, is ook een uitgebreidere boekbespreking geschreven. De conclusie van deze besprekingen kun je hieronder vinden. Ben je benieuwd naar de volledige bespreking? Klik dan even op de titel!Informatieboek migratie kaft

(...) Migratie van Mike Unwin en Jenni Desmond is een wat taliger informatieboek. Het bevat echter wel hele kleurrijke bladzijdes. Voor een bovenbouwer is dit een interessant informatieboek om eens lekker in te verdwalen. Niet letterlijk natuurlijk, want dan staat je mogelijk ook een bizar lange reis te wachten!
Kaft van informatieboek de walvis begon aan wal

(...) Al met al is de tekst fijn geschreven en erg informatief. Je leert er veel van, de plaatjes zijn mooi en helpen je verder in de tekst. Hou je dus van informatieboeken over dieren, dan is dit echt een boek voor jou. Je ziet namelijk precies hoe de dieren zich hebben ontwikkeld tot de dieren die we nu kennen. Dus ben je benieuwd hoe jouw hondje een echte chihuahua is geworden, lees dan dit boek!
Informatieboek waarom verdrinken vissen niet?

(...) Waarom verdrinken vissen niet? is een kleurrijk informatieboek dat ons een kijkje geeft in het dierenrijk. Daarbij daagt het boek je nieuwsgierigheid uit om op zoek te gaan naar het antwoord op bizarre vragen. Daar geeft de titel zelf eigenlijk al een voorproefje van. Want hoe zit dat eigenlijk precies met die vissen?Kaft De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden

(...) Dus heb je een kind of kinderen in je klas die ontzettend geïnteresseerd zijn in weetjes en informatieboeken, dan is dit jouw of jullie boek. Lees mee in de prachtige verhalen over waterdiertjes, megalodons (veel te grote haaien), gordeldieren en reuzeslangen. Het boek heeft alles en laat de dieren voor even weer tot leven komen!

Kaft de grondel en de garnaal

(...) Dit informatieboek is mooi vormgegeven met verschillende lettertypes, lettergroottes en kleuren. Met veel illustraties komt het boek tot leven bij kinderen in de bovenbouw, want daar is het boek toch wel voor bedoeld. Vanaf groep 6 of sterke lezers uit he 5e leerjaar. De grondel en de garnaal is een aantrekkelijk informatieboek waar je zelf ook graag vriendjes mee wordt.

Comments


bottom of page