top of page

5 Informatieboeken in 5 minuten #1 | Alles over dieren!


Na veel positieve reacties op de rubriek 5 Prentenboeken in 5 minuten pakken we door met een nieuwe categorie, namelijk de informatieboeken voor de jeugd! We zoomen elke keer in op een thema en dit keer is dat het dierenrijk. We bespreken kort en snel boeken over bestaande dieren en prehistorische dieren. Misschien ook wel dieren die eigenlijk nooit bestonden?


Over elk boek dat in de video wordt besproken, is ook een uitgebreidere boekbespreking geschreven. De conclusie van deze besprekingen kun je hieronder vinden. Ben je benieuwd naar de volledige bespreking? Klik dan even op de titel!Informatieboek migratie kaft

Migratie


(...) Migratie van Mike Unwin en Jenni Desmond is een wat taliger informatieboek. Het bevat echter wel hele kleurrijke bladzijdes. Voor een bovenbouwer is dit een interessant informatieboek om eens lekker in te verdwalen. Niet letterlijk natuurlijk, want dan staat je mogelijk ook een bizar lange reis te wachten!
Kaft van informatieboek de walvis begon aan wal

De Walvis begon aan wal


(...) Al met al is de tekst fijn geschreven en erg informatief. Je leert er veel van, de plaatjes zijn mooi en helpen je verder in de tekst. Hou je dus van informatieboeken over dieren, dan is dit echt een boek voor jou. Je ziet namelijk precies hoe de dieren zich hebben ontwikkeld tot de dieren die we nu kennen. Dus ben je benieuwd hoe jouw hondje een echte chihuahua is geworden, lees dan dit boek!