top of page

Raar | De magie van symmetrie

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Veel had schrijver en illustrator Mark Janssen niet nodig om een hilarisch kinderboek te maken. Slechts een aantal dieren uit het dierenrijk en een spiegel volstaan. Toch is het des te knapper wat het resultaat is geworden. Uit deze twee onderdelen is namelijk een prentenboek ontstaan, waarin dieren zichzelf pas echt goed leren kennen.


Tenminste, komt het wel tot een kennismaking? Elk dier is namelijk op een andere manier onder de indruk van de magische rechthoek. Luiaard is verbaast en zegt nog nooit zoiets gezien te hebben. Pinguïn trippelt enthousiast over de spiegel heen en de Leguaan ziet alleen maar een lelijkerd in de spiegel. Hoe anders is dat bij Leeuw, die nogal vol is van zichzelf en de spiegel het liefste zoent!


De spiegel doet ontzettend veel indrukken op, waardoor Nijlpaard ook wel geïnteresseerd raakt. Maar ja, spiegels en nijlpaarden blijken geen fantastische combinatie te zijn...


Raar is een ogenschijnlijk simpel boek dat meer diepgang heeft dat je op het eerste gezicht zou denken. Het boek besteedt op jonge leeftijd al aandacht aan de kunst van symmetrie en levert daarnaast voer voor de nodige filosofische gesprekken. Wie zie jij namelijk als je in de spiegel kijkt?

Illustratie prentenboek Raar van Mark Janssen
 

Dit boek is voor...

...leerkrachten die symmetrie willen behandelen

...de kleine lolbroeken onder ons

...ouders die een gesprek willen hebben over zelfreflectie

 

Samenvatting/omslag

Op een dag, aan het begin van dit boek, lag er iets vreemds op de grond. Wat hebben de dieren gevonden?

Als ze het oprapen, loopt alles uit de hand. Het wordt gekker en gekker, totdat…


Comments


bottom of page