top of page

Aapje Oeps | Chaotisch zijn kan zijn voordelen hebben!

Bijgewerkt op: 29 mrt.

Fouten maken mag en fouten maakt iedereen. In het onderwijs gaat het er wel eens over dat geen enkele vraag dom is. Nu valt daar volgens velen in de praktijk nog wel eens over te twisten, maar dat geheel terzijde. Aapje Oeps, een creatie van Jozua Douglas en Eefje Kuijl, maakt ook een heleboel foutjes. Zoveel zelfs, dat hij zou meedingen om het predikaat 'Foutjeskampioen'. De vraag is hoe je zoiets wordt. Aapje Oeps blijkt er, geheel per toeval, een antwoord op te hebben in dit prentenboek.


Aapje Oeps gaat over het gelijknamige aapje dat in eerste instantie met name thuis gigantisch veel rommel en chaos aanricht. Het begint al bij het wakker worden. Er wordt geen wandeling naar het toilet ingezet, maar er wordt zo, hup, vanaf het stapelbed, in een schoen geplast. Vervolgens kan hij niet omgaan met het rustig eten van een maaltijd en moet de goudvis vrezen voor zijn leven wanneer Aapje Oeps er met de vissenkom vandoor gaat.


Bladzijdes staan bol van zinnen die veel ouders van draakjes maar wat bekend in de oren zullen klinken:


''Aapje, doe voorzichtig.
Aapje, nee, nee, stop eens gauw!
Aapje Oeps, pas op, kijk uit!
O nee, wat doe je nou?''

Ondanks alle capriolen die Aapje Oeps uithaalt, blijkt er ook voor hem een roeping te zijn. Hij vervolgt zijn avonturen na thuis te hebben gespeeld in de stad. Dit lijkt ook hopeloos te zijn, maar geheel per toeval komt Aapje Oeps eens positief in de spotlight te staan!


Aapje Oeps van Jozua Douglas, Eefje Kuijl en uitgeverij De Fontein is een vrolijk prentenboek dat een glimlach op het gezicht van vele kinderen zal toveren. Het is snel, gek en met een plassende aap als intro garantie voor een letterlijk en figuurlijk spetterend begin. Het is te hopen dat kinderen niet al te veel inspiratie krijgen van deze aap, want dan voorspel ik voor de ouders een flinke kluif!


Inkijkexemplaar Aapje Oeps
.pdf
Download PDF • 17.32MB 

Ik raad dit boek aan voor...

...kinderen die van grappige prentenboeken houden.

...voorlezers die goed zijn in chaotisch voorlezen (dat maakt dit boek nog leuker!)

...ouders die kinderen te braaf vinden en daar een oplossing voor zoeken.

 

Samenvatting/Omslag

Dit humoristische prentenboek van meesterverteller Jozua Douglas is een feest van herkenning voor ouder en kind. Aapje Oeps stuntelt er in dit boek op los. Hij is nu eenmaal de foutjeskampioen. Maar gelukkig komt alles goed, en schuilt er in hem, zoals in ons allemaal, ook een held.


Met prachtige illustraties van Eefje Kuijl.Bij Aapje Oeps gaat alles mis, hij kan er niets aan doen.

’t Begint al als hij wakker wordt, dan plast hij in zijn schoen.

‘Oeps,’ zegt Aapje Oeps.

Hij is de foutjeskampioen.

Dit humoristische prentenboek van meesterverteller Jozua Douglas is een feest van herkenning voor ouder en kind. Aapje Oeps stuntelt er in dit boek op los. Hij is nu eenmaal de foutjeskampioen. Maar gelukkig komt alles goed, en schuilt er en schuilt er in hem, zoals in ons allemaal, ook een held.


Met prachtige illustraties van Eefje Kuijl.Comments


bottom of page