top of page

Angstgolven | Wie wil er nu in Beacon Point wonen?

Zelden was de roep om een nieuw deel in mij groep 6/7/8 zo groot als na de release van Het is maar een spel, waarin via een duistere app de meest verachtelijke geesten gevangen moesten worden. Dat lag niet alleen aan het succes van het laatste deel, maar ook aan de details die over het nieuwe deel in de Horrorland-serie werden onthuld. De titel Angstgolven sprak niet direct tot de verbeelding, maar het feit dat dit het eerste boek in de serie is dat plaatjes heeft... daar kon maar weinig tegenop. Onlangs mocht ik aan de slag met dit deel, geschreven door de debuterende Trevor Henderson, waarin illustraties van de schrijver zelf zo nu en dan aan mij ogen voorbijkwamen.


In Angstgolven reizen we af naar het stadje Beacon Point, waar al sinds jaar en dag de meest mysterieuze dingen gebeuren. Ze gebeuren niet alleen, maar worden ook gezien. Er worden vreemde wezens gespot en inwoners verdwijnen. Er wordt liever niet over gepraat, maar de hoofdrolspelers in dit boek doen dit nadrukkelijk wel. Al in het eerste hoofdstuk vindt er verdwijning plaats. Beverly komt oog in oog te staan met een verschrikking, wat ervoor zorgt dat Byron een van zijn beste maatjes kwijtraakt. Het is het startsein voor een verhaal waarin de meeste bizarre figuren in een hoog tempo elkaar opvolgen. Iets wat wel zijn voor- en nadelen kent.


Wie namelijk op zoek is naar een boek waarin vele schurken en gedaantes zich voorstellen, is bij Angstgolven aan het goede adres. Zo passeren onder andere een levende vogelverschrikker en verkapte Slenderman de revue. Wie net iets meer verhaal verlangt, kan toch beter terecht bij K.R. Alexander, die al meerdere delen van de serie voor zijn rekening nam. Het boek probeert wat diepgang te creeëren door meerdere perspectieven te gebruiken, maar uiteindelijk blijven de personages een tikkeltje oppervlakkig. Het is het hoge tempo dat dit boek zijn bestaansrecht geeft en minder sterke lezers iets om van te smullen geeft. In zijn volledigheid deed Angstgolven mij denken aan IT van Stephen King. Ook daar wordt een groepje kinderen geteisterd door de meest vreemde wezens. Nu blijkt het bij IT allemaal van één entiteit te komen en dat is in Angstgolven niet het geval.


Waar Angstgolven nog wel punten mee scoort, is de toevoeging van de nodige afbeeldingen. Ze schitteren in eenvoud en voegen zeker wat smaak toe aan het verhaal. Jonge lezers zullen deze toevoeging in de serie zeker kunnen waarderen.

Inkijkexemplaar Angstgolven
.pdf
Download PDF • 2.34MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...de griezelfans onder ons.

...lezers die houden van een hoog tempo.

...fans van IT. Dit is namelijk ook best bizar!

 

Samenvatting/Omslag

In het stadje Beacon Point gaan al jaren gruwelijke legendes rond. Verdwijningen zijn hier de normaalste zaak van de wereld en regelmatig worden er allerlei vreemde wezens gespot. De meeste inwoners lijken het niet eens te merken. Andere praten er liever niet over. Maar dan komt er een groepje kinderen oog in oog te staan met de walgelijke verschrikkingen die zich in hun stadje schuilhouden. Ze zullen moeten samenwerken om de aanwijzingen op te volgen en een huiveringwekkend geheim te ontrafelen – voor het hen zal verslinden.

Comments


bottom of page