top of page

Beer moet nodig...POEPEN! | Een schijtlollig verhaal


Ik moet eerlijk bekennen: het schrijven van een originele inleiding over poep is na Stinkers en Instinkers en 101 dingen om te doen terwijl je op de WC zit best een hele opgave. Ik heb er nog een flauwe subtitel uit kunnen persen voor deze bespreking, maar daarmee is de kous wel af. We gaan dus maar snel over tot de kern van dit artikel en dat is het bespreken van het prentenboek Beer moet nodig...POEPEN! van Jonny Leighton, Mike Byrne en Veltman Uitgevers.


Het overkomt ons allemaal wel eens. Je voelt de drang opkomen om je behoefte doen, maar het is niet het beste moment. Je zit namelijk net in een reuzenrad of bent net in een kart geklommen om een paar heats te doen. Je hebt dan best een probleem. Je zult niet het eerste de beste hoekje pakken om je behoefte te doen. In dit prentenboek is Beer dat ook zeker niet van plan. Sterker nog, hij wil graag in alle rust een fax naar Darmstad versturen.


Waar Beer in het begin nog zo lekker ligt te chillen op een boomtak, daar wordt zijn rust ruw verstoord door zijn darmkanaal. Hij moet poepen, maar het is zo druk in het bos! Alle dieren kijken hoe hij zich ongemakkelijk verplaatst. Spechten laten poep als regen uit de lucht vallen en elanden hebben ook geen enkel probleem om hun dampende hopen in het veld te droppen. Beer wil echter een rustig plekje, maar de tijd dringt!

Beer moet nodig...POEPEN! is geen verhaal dat je hoeft voor te lezen om een gesprek op te starten. Er zit namelijk geen moraal verscholen in dit verhaal. Het is een boek op rijm dat puur is geschreven om jou als lezer (of luisteraar) aan het lachen te krijgen. De plek waar beer uiteindelijk zijn behoefte gaat doen is dan ook...opvallend te noemen!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...ouders die kinderen hebben die graag grappige verhalen voorgelezen krijgen

...fans van luchtige prentenboeken

...lezers die houden van prentenboeken op rijm

 

Samenvatting / Omslag


Soms zijn de simpelste dingen het moeilijkst te vinden... Bob de verlegen beer heeft een groot probleem: hij zoekt een rustig plekje om te poepen, maar de andere dieren in het bos laten hem niet alleen. Wat nu? Kijk mee hoe Bob een hilarisch avontuur beleeft in het bos terwijl hij op zoek is naar iets wat hij heel graag wil: een eigen plek om te poepen! Jonny Leighton is een redacteur en schrijver uit Londen. Beer moet nodig… poepen! is zijn allereerste prentenboek. Mike Byrne studeerde kinderboekenillustratie, en werkt nu als succesvol illustrator. Hij brengt zijn dagen door met het creëren van geweldige personages om verhalen tot leven te brengen.

Comments


bottom of page