top of page

Bob Popcorn in Amerika (6+) | Lekker vrij lezen!


Dat wij fan zijn van de meest eigenwijze maïskorrel ter wereld, dat werd al duidelijk bij onze eerste bespreking van Bob Popcorn. We hebben bij deze videobespreking zelfs een knap staaltje acteerwerk laten zien, al zeg ik het zelf. Bob Popcorns avontuur hield echter niet op na de kennismaking in 2019. Nadat hij eerder spion werd in deel twee zijn we nu bij deel drie aanbeland. Bob Popcorn gaat naar Amerika!


Eerlijk is eerlijk, het was even schakelen. Deel 2, Bob Popcorn - De Popcorn Spion, heb ik namelijk gemist. Dat is in principe een mooie test om te zien of dit deel te lezen is zonder deel twee te hebben gelezen. Het antwoord daarop is eigenlijk 'nee'. Het tweede deel kent belangrijke gebeurtenissen die het avontuur in dit derde deel wat logischer maken, zeker voor de jongere lezers. Er worden wel kort dingen uitgelegd van eerdere avonturen, maar het beste is om de serie van begin af aan te beleven. Iets dat we sowieso voor elke bestaande serie wel aanraden.


Maar hé, om aan het begin van deze serie te beginnen, is absoluut geen straf! Bob Popcorn is een hilarische serie die voor beginnende, maar stiekem ook oudere lezers heel leuk is om te lezen. In dit derde deel reizen Bob Popcorn, zijn ontdekker Ellis, Dante en de vaders van Ellis naar Amerika. Ze willen namelijk op zoek naar de familie van Bob Popcorn en tegelijkertijd Bill de boer opzoeken. De familie van Bob Popcorn zou zomaar eens bij de popcornfabriek van Caroline te vinden kunnen zijn. Caroline is de slechterik van de serie. Eenmaal aangekomen in Amerika blijkt boer Bill heel arm te zijn en daarom steken de vaders van Ellis de handen voor hem uit de mouwen. Ondertussen gaan Dante, Ellis en Bob Popcorn op eigen houtje naar de popcornfabriek. Wat ze daar tegenkomen, verbaast ze meer dan ooit!


Bob Popcorn in Amerika is een heerlijk avontuur voor beginnende lezers. De zinnen zijn kort, beginnen nagenoeg altijd op een nieuwe regel en zijn ondersteund door prachtige illustraties van Martijn van der Linden. Het is een goed verhaal van zo'n 200 pagina's, wat zeker voor de enthousiaste lezers heerlijk is om in te verdiepen. Ook is dit voor beginnende lezers een heerlijk boek (en serie) om het enthousiasme voor lezen eens flink aan te wakkeren!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van de serie Bob Popcorn

...leerkrachten en ouders die boeken zoeken voor beginnende lezers

...iedereen die van popcorn houdt, of het nu zoet of zout is!

 

Samenvatting / Omslag

Amerika, opgepast: hier komt Bob Popcorn!


Ellis en Bob hebben een belangrijke ontdekking gedaan: Bob is niet de enige levende maiskorrel! Er bestaan er nog meer, in Amerika. En Bob wil ze dolgraag ontmoeten. Gelukkig mogen Ellis en haar vaders logeren op de boerderij van Boer Bill. In de zomervakantie vliegen ze naar Amerika. Daar wordt duidelijk dat Coraline, de directeur van de popcornfabriek, nog veel gemener is dan Ellis en Bob dachten. Zal het ze lukken om haar tegen te houden, en alle levende maiskorrels te redden?

Comments


bottom of page