top of page

Bob Popcorn Meesterkok (6+) | Bob heeft verborgen talenten


Bob Popcorn Meesterkok, boek, kinderboek, maranke rinck

We zijn alweer aanbeland bij het vierde avontuur van maïskorrel Bob, die samen met Ellis al de nodige avonturen heeft beleefd. Het eerste avontuur focuste zich op de ontdekking van Bob, die na een tijdje in de magnetron te hebben gezeten, opeens bleek te leven. Avonturen als spion en in Amerika volgden elkaar op, waarna het nu tijd is voor een avontuur in eigen land. Ellis en buurjongen Dante hebben een leuke tijd, maar die wordt ruw verstoord door een mysterieuze foto. Ene Sjoerd heeft Bob Popcorn namelijk gespot en dat is een kwalijke zaak!


Het bestaan van Bob moet namelijk geheim blijven. Wat zou de wereld doen als ze te weten komen dat er een levende popcorn bestaat? Tijdens een ritje in het reuzenrad is de maïskorrel echter gefotografeerd en de maker wil losgeld. Er moet 5000 euro worden betaald, anders wordt de foto openbaar gemaakt. Dante en Ellis raken in paniek. Wat als deze foto in de krant komt? Dan is alles voorbij...


Ondertussen moet Bob zoveel mogelijk thuisblijven. Dat vinden de ouders van Ellis in ieder geval. Bob verveelt zich verschrikkelijk in huis en maakt er een rotzooi van. Uiteindelijk besluit hij maar te gaan koken. Het zorgt voor complete chaos in de keuken, maar zijn gerechten zijn... heerlijk! De kwaliteiten van Bob Popcorn als meesterkok zouden wel eens goed kunnen uitkomen...


Bob Popcorn - Meesterkok is het vierde deel van de serie waarin een maïskorrel de hoofdrol speelt. Bob ontploft en verandert in popcorn als hij boos is. Hij heeft altijd honger, slaapt nooit en is enorm eigenwijs. Ook in dit vierde deel komen al zijn karaktereigenschappen weer aan bod. Het verhaal bevat een mengeling van spanning en humor, een populaire combinatie bij kinderen. Bob Popcorn is in mijn ogen dan ook een serie die tot in lengte van dagen door kan gaan.

 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van de serie!

...lezers die zoeken naar een spannend en grappig verhaal.

...lezers die willen weten wat een maïskorrel in een keuken voor elkaar kan krijgen!

 

Samenvatting/Omslag

In dit vierde deel in de populaire serie over de ontploffende popcorn kookt Bob de sterren van de hemel!


Ellis en Dante krijgen kookles op school, en Bob Popcorn wil HEEL graag meedoen. De afspraak is dat hij rustig thuisblijft, maar ja. Hij moet zijn vrienden toch helpen met het winnen van de toetjeswedstrijd? Bob gaat stiekem mee en blijkt een geweldige aanwinst in de keuken. Hij kookt werkelijk de sterren van de hemel! Met zijn drieën bedenken ze een recept voor het allerlekkerste toetje van de wereld. Mét popcorn. Maar dan is ineens ALLE popcorn op. OVERAL!

Hoe kan dat? En waarom doet Dante steeds zo geheimzinnig?


Opnieuw een grappig en explosief avontuur met heel veel illustraties voor iets geoefende lezers, met als extra drie originele recepten mét popcorn.

Comentarios


bottom of page