top of page

Boekbespreking De walvis begon aan wal | Een boek over hoe vissen poten kregen

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


De walvis begon aan wal, lemniscaat, titelpagina, Dougal Dixon, Hannah Bailey

Een kinderboek over evolutie... Een tijd geleden leek dit nog onmogelijk. Nu durfde uitgeverij Lemniscaat het toch aan om een aantal informatieboeken te schrijven over de evolutie. In dit prachtig geïllustreerde boek laat Dougal Dixon iedereen zien hoe de dieren veranderden. Want de hamvraag is natuurlijk: hoe zijn dieren ooit op de aarde terecht gekomen?


Het boek begint met een overzichtelijke tijdlijn. Die tijdlijn gaat over de verschillende fasen waarin bepaalde levende wezens zijn ontstaan. Die tijdlijn wordt ook verder gebruikt in het boek. Ook de verschillende soorten dieren zijn daarop ingedeeld. Dus aan het begin van het boek lees je over wezens zonder botten en aan het eind van het boek komen pas de apen en de mensen aan bod, nadat je alles hebt gelezen over reptielen en vogels.

Pterodactyloidae, vogel, de walvis begon aan wal, evolutie, tekening

In ieder hoofdstuk staan de verschillende dieren met de bijbehorende namen en plaatjes over hoe de dieren eruit hebben gezien. Ook staan de namen er fonetisch bij, zodat je weet hoe de naam van het dier uitgesproken zou moeten worden. Na het hoofdstuk komt er dan weer een nieuw dier en hoe dat dier uiteindelijk dat dier is geworden. Dus hoe is een paard eigenlijk een paard geworden.


Al met al is de tekst fijn geschreven en erg informatief. Je leert er veel van, de plaatjes zijn mooi en helpen je verder in de tekst. Hou je dus van informatieboeken over dieren, dan is dit echt een boek voor jou. Je ziet namelijk precies hoe de dieren zich hebben ontwikkeld tot de dieren die we nu kennen. Dus ben je benieuwd hoe jouw hondje een echte chihuahua is geworden, lees dan dit boek!

De walvis begon aan wal informatieboek
 

Dit boek is voor...

... lezers die houden van informatieboeken

... dierenliefhebbers

... kinderen die interesse hebben in de evolutietheorie

 

Samenvatting/Omslag


De aarde zoals je die nog nooit hebt gezien!


Reis mee terug naar de tijd waarin krokodillen warmbloedig waren en slangen met hun poten holen groeven. Ontmoet op afgelegen eilanden angstaanjagende reuzenvogels en mini-olifantjes.


De geschiedenis van de aarde zit vol fantastische verhalen - van het moment dat het eerste leven uit de oceanen het land opkroop tot de dag dat onze voorouders uit de bomen klommen om op de grond te gaan leven.


Evolutie is ongelofelijk.


留言


bottom of page