Boekbespreking Echte boeven? | De dikke en de dunne op boevenpad!

Bijgewerkt op: mrt 9


Boek Echte Boeven? van Paul van Loon

Door Sander van Genderen - Boeven zijn helemaal niet leuk. Ze stelen spullen van je en geven je het nakijken. Soms is het iets dat je misschien niet eens zult missen, maar soms is het iets heel kostbaars. Toch lijken er ook hele grappige boeven te zijn. Boeven die er eigenlijk weinig van kunnen. Daarom schreef Paul van Loon een strip over Bos en Loodje, die dolgraag een echte boef zouden willen worden!


Maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Om een echte boef te kunnen worden, moet je een boevendiploma hebben. Bos en Loodje proberen die te verdienen door in te breken, maar dit mislukt hopeloos. Ook het overvallen van een oud vrouwtje en het stelen van iemands kind blijken geen succes. Uiteindelijk besluiten ze om het diploma gewoon zelf te gaan stelen. Zou dat lukken?


Echte boeven? van Paul van Loon is een zogeheten AVI-strip. Het verhaal is al iets ouder, maar is omgezet naar een nieuw stripverhaal. Het boek is bedoeld voor E3-niveau, maar zoals altijd moedigen wij je aan om dit niveau lekker te laten voor wat het is. Is het boek leuk, dan is het leuk. Klaar. Met de illustraties van Ivan & Ilia vormt het boek een kleurrijk geheel en springt het meteen in het oog. Alleen al om de kaft is het dus een aanwinst voor elke schoolbibliotheek. De strip zelf doet denken aan Laurel en Hardy, aangezien Bos & Loodje ook dik en dun zijn.