top of page

Boekbespreking Echte boeven? | De dikke en de dunne op boevenpad!

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Boek Echte Boeven? van Paul van Loon

Door Sander van Genderen - Boeven zijn helemaal niet leuk. Ze stelen spullen van je en geven je het nakijken. Soms is het iets dat je misschien niet eens zult missen, maar soms is het iets heel kostbaars. Toch lijken er ook hele grappige boeven te zijn. Boeven die er eigenlijk weinig van kunnen. Daarom schreef Paul van Loon een strip over Bos en Loodje, die dolgraag een echte boef zouden willen worden!


Maar dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. Om een echte boef te kunnen worden, moet je een boevendiploma hebben. Bos en Loodje proberen die te verdienen door in te breken, maar dit mislukt hopeloos. Ook het overvallen van een oud vrouwtje en het stelen van iemands kind blijken geen succes. Uiteindelijk besluiten ze om het diploma gewoon zelf te gaan stelen. Zou dat lukken?


Echte boeven? van Paul van Loon is een zogeheten AVI-strip. Het verhaal is al iets ouder, maar is omgezet naar een nieuw stripverhaal. Het boek is bedoeld voor E3-niveau, maar zoals altijd moedigen wij je aan om dit niveau lekker te laten voor wat het is. Is het boek leuk, dan is het leuk. Klaar. Met de illustraties van Ivan & Ilia vormt het boek een kleurrijk geheel en springt het meteen in het oog. Alleen al om de kaft is het dus een aanwinst voor elke schoolbibliotheek. De strip zelf doet denken aan Laurel en Hardy, aangezien Bos & Loodje ook dik en dun zijn.


Het boek is voornamelijk grappig en niet zozeer spannend, iets wat je bij boeven misschien wel zou denken. Wil je dus graag lachen met je zoon of dochter of ben je een leerkracht die zijn middenbouwers aan het lezen wil krijgen? Dan is Echte boeven wellicht iets voor jou!

 

Dit boek is voor...

...jonge lezers die willen oefenen met lezen

...lezers die boeven wel spannend vinden

...lezers die van strips houden

 

Samenvatting / flaptekst

Echte boeven? Spannende AVI-strip voor beginnende lezers, geschreven door Paul van Loon. Een boek om zelf te lezen (AVI E3). Het is nacht. Bos en Loodje lopen door de straat. Het is tijd voor een echte boevenstreek. Dan krijgen ze een diploma. Dan zijn ze echte boeven. Eindelijk. Zou het deze keer lukken?


Comments


bottom of page