top of page

Boekbespreking Jesse Kreeks Ruimte-atlas en Ruimte-reisgids | Lachend de ruimte in

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


titel, ruimteatlas, Jesse Kreek, Martin Howard, Chris Mould, draak

Ben jij wel eens op de planeet Jeverzinthetniet geweest? Niet? Hou je van Rabarber? Dan is deze wereld echt een aanrader! Alles bestaat uit rabarber en zoals een echte jeverzinthetnieter zou zeggen: "Of je houdt van rabarber, of je komt om van de honger. Er zijn ook nog prachtige dingen te zien. Bijvoorbeeld bij het Gatenkaaschpaleis, dat al tien keer op rij is verkozen tot 'meest idiote paleis van het universum.'


Dit is zomaar een planeet die besproken wordt in Jesse Kreeks Ruimtereisgids. Hieronder bespreken wij de ruimtereisgids en de ruimte-atlas. Deel 1 en deel 2 van de reeks van Jesse Kreek.


Het begint allemaal vrij zielig. Jesse woont samen met zijn moeder in een krakkemikkig huisje. Zijn moeder moet hard werken om rond te komen en Jesse wil iets voor zijn moeder kopen. Hij wil een Pedi Pro Relax 6000 kopen. Dat is een voetbad, zodat zijn moeder na het werk lekker kan relaxen. Hij heeft geld belegd, maar heeft nog geld nodig en reageert op een advertentie. Daar komt hij in aanraking met professor Stoule-Gang. Hij is van de ccc (de curieuze cartografie club) en heeft grote financiële problemen.

pagina 42,43, ruimteatlas, Jesse Kreek, Martin Howard, Chris Mould, stenencirkel, Stoule-Gang

Stoule-Gang heeft een stenencirkel in de kelder. Die cirkel brengt mensen naar andere planeten, tenminste als je hem goed afstelt. Omdat Stoule-Gang geld nodig heeft reist hij naar een andere planeet door de stenencirkel. Hij komt met Jesse terecht op de planeet Zonderling. Daar gaat hij op zoek naar geld en uiteindelijk komen ze bij een levensgevaarlijke queeste, die wel wat geld op kan leveren, maar ja...ook je leven.


Op Zonderling besluit Jesse een ruimtereisgids te maken. Hierin schrijft hij de verblijfplekken en de mooie toeristische pleisters die de planeet te bieden heeft. Hierdoor kan hij een ruimtereisbureau oprichten en geld verdienen.

Jesse Kreeks Ruimte-reisgids

titel, ruimteresigids, Jesse Kreek, Martin Howard, Chris Mould, betsie

In deel 2 is dat ook gebeurd, alleen komt er iemand uit het verleden het reisbureau overnemen. Wauwel Zielenknijper heeft heel lang (zo'n 500 jaar) op een planeet rondgezworven met zijn familie en wil weer leider worden van de ccc. Dat kan nu, want zijn vrienden zijn met meer dan Jesse Kreek, zijn vriendin Derek en professor Stoule-Gang. Hierdoor moet het ruimtereisbureau weg en Zielenknijper wil er weer een saaie ccc van maken.


Als Jesse probeert te vluchten, achtervolgen Zielenknijpers handlangers ze naar alle andere planeten. Tijdens de vluchtpoging, maken de helden heel veel mee. Ze hoppen van de ene naar de andere planeet om op zoek te gaan naar de legendarische cartograaf Braakbal Huunebedt. Maar of ze die ooit levend vinden... Dat is maar de vraag.


Jesse Kreek is een hilarisch kinderboek, met avontuur en waar een beetje vechten niet geschuwd wordt. Tijdens de reizen van Jesse Kreek komen ze ontzettend veel bizarre mensen en wezens tegen. Deze mensen en wezens houden er hele andere gebruiken op na dan die we gewend zijn op onze doodnormale aardkloot. Dus hou je van grappige, extreme en spannende boeken, dan is dit een boek voor jou. Jesse Kreek is een boek met uitbundige humor.

 

Dit boek is voor...

... lezers die graag op reis gaan in een boek

... lezers die houden van bizarre humor

... lezers die houden van rabarber

 

Samenvatting/Omslag Jesse Kreeks Ruimte-atlas


Jesse Kreek is een vrij doorsnee jongen die geld nodig heeft. Hij reageert daarom op een vrij vreemde advertentie. En dan gaat zijn leven van doodgewoon naar te bizar voor woorden. Jesse reist met professor Stoule-Gang naar planeet Zonderling, achterop brommer Betsie. Het avontuur wacht, of Jesse wil of niet. Als dat maar goed gaat…


Samenvatting/omslag Jesse Kreeks Ruimtereisgids


Alles staat klaar voor het nieuwe reisbureau van Jesse Kreek. Met de ronddraaiende stenencirkel kan hij in tijd én in ruimte reizen; het heelal is onbegrensd. Hoewel, met reisleiders Gerard Tandenbreker en Prins Huichel gebeuren er rare dingen. En op Professor Stoule-Gang hoeft Jesse al helemaal niet te rekenen; die staat garant voor chaos en problemen. Vergezel Jesse op zijn onvergetelijke tijdruimtereis. En hou je goed vast: met lachgarantie!


Comments


bottom of page