top of page

Boekbespreking Kerstpost | Het meest interactieve kerstprentenboek!

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Voorkant boek kerstpost

Door Sander van Genderen - De Kerstman heeft het maar zwaar elk jaar. Miljoenen kinderen hopen met kerst op een cadeautje onder de kerstboom, maar dat is nogal een operatie! De Kerstman op de Noordpool ontvangt heel veel post met allerlei kerstwensen. De één wil nieuwe kleren, de ander nieuw speelgoed en de ander heeft simpelweg een mooie kerstwens. De Kerstman wil dit allemaal in goede banen leiden, maar op een dag, slechts vijf nachtjes voor kerst, komt er hele late kerstpost binnen. Wat nu?


Tot overmaat van ramp is de brief namelijk ook nog eens verbrand, omdat deze door de schoorsteen werd afgeleverd en de open haard aan stond. Hierdoor is niet te lezen wat het meisje Amy graag voor Kerstmis zou willen hebben. Dit zorgt voor kopzorgen bij de Kerstman. Al snel besluit de kindervriend om zijn elven om hulp te vragen, maar wanneer zij niet met een passend cadeau komen, wordt uiteindelijk ook de hulp van de ijsberen en de rendieren ingeschakeld. Het blijk echter best lastig te zijn om zonder de juiste informatie een perfect cadeau te bedenken. Lukt het de Kerstman uiteindelijk om op tijd een cadeau voor Amy te bedenken? En wat zou het uiteindelijk zijn?


Bladzijde van het boek kerstpost van veltman uitgeverij

Kerstpost is een prentenboek van schrijfster Emma Yarlett en uitgeverij Veltman, waarin we een wanhopige Kerstman treffen op zoek naar een passend cadeau. Dit is vormgegeven in een prachtig prentenboek, met enkele uitklapbare brieven en cadeaus. Hierdoor is het een interactief prentenboek waarbij het één en ander te ontdekken valt. Het is een enorm kleurrijk boek dat je echt even in de kerstsfeer brengt. Daarmee is het een aanvulling op elke collectie van kerstboeken. Heel leuk om in een onderbouwgroep te gebruiken of thuis met je eigen kleine dreumes te beleven!


Comments


bottom of page