top of page

Lars Leugenaar: Het Pudding Probleem - wanneer liegen je favoriete sport is!

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Kaft Lars Leugenaar en het Pudding Probleem

Stiekem kennen we misschien allemaal wel iemand die heel goed kan liegen. Met een stalen gezicht vertelt hij of zij de sterkste verhalen en je hebt geen moment door dat de waarheid ver te zoeken is! Soms gaat het om een kleine leugen, soms om een gigantische! Zo zijn er bijvoorbeeld kinderen die jaren lang liegen dat ze naar een hogere school gaan. Gek hè! Soms is er een leugentje om bestwil. Dit betekent dat je alleen maar goede bedoelingen hebt. Wanneer je bijvoorbeeld de jas van je vriendin niet leuk vindt en zij vraagt om je mening, kun je zeggen dat je de jas goed vindt staan. Eigenlijk een leugen, maar wel om bestwil! Of Lars Leugenaar nu alleen maar leugentjes om bestwil heeft, is maar de vraag...


In Lars Leugenaar: Het Pudding Probleem maken we kennis met Lars, een professioneel leugenaar. Er gaat geen dag voorbij dat Lars Leugenaar niet liegt. Vooral zijn moeder is daar helemaal klaar mee, maar ook zijn zus kan het niet zo waarderen. Op school is Lars vrienden met Charlie en samen zijn ze bang voor Ron de Knikker, de bullebak van de school. Ron de Knikker geeft je drie waarschuwingen. Wanneer je hem drie keer in de maling neemt, dan ben je het haasje. Dat betekent dat je het slachtoffer bent. In het boek noemen ze het vorige slachtoffer bij naam, Hendrik het Haasje.

Lars Leugenaar heeft al snel zijn eerste waarschuwing van Ron de Knikker te pakken en weet dat hij moet oppassen. Hij raakt soms door zijn eigen leugens soms de draad even kwijt. De leugens die in Lars Leugenaar: Het Pudding Probleem zijn te lezen, zijn soms te bizar voor woorden. Dit maakt het boek hilarisch en tegelijkertijd bizar.


Lars Leugenaar: Het Pudding Probleem is het eerste deel van twee delen (Het tweede deel is Lars Leugenaar: De Stinkende Waarheid, die we eerder al bespraken!). De titel doet niet helemaal recht aan het boek, omdat de kat Pudding wel een grote rol speelt, maar dat doet Ron de Knikker ook. Het boek is een uitgebreid stripverhaal, dus kinderen die het leuk vinden om strips te lezen, kunnen dit boek als opstapje gebruiken naar boeken met minder plaatjes. Verder is het een boek dat je snel leest en door al het bizarre dat er gebeurt regelmatig zal laten lachen.

 

Dit boek is voor...


...lezers die van vieze grapjes houden

...lezers die graag veel plaatjes in hun boek hebben

...lezers die van Het Leven van een Loser houden

 

Samenvatting / flaptekst

Lars Leugenaar. Op het eerste gezicht is hij een heel gewone jongen. Hij woont samen met zijn vader, moeder, zus en hun kat Pudding. Er is maar één ding een beetje anders aan Lars. Hij LIEGT. Nogal veel, en over van alles! Hij doet het niet eens (altijd) expres. Hij wil best eerlijk zijn, maar de waarheid is vaak zo ingewikkeld… en onhandig! Dus werkt Lars zich keer op keer flink in de nesten. Tot het ernaar uitziet dat hij nog maar één uitweg heeft: de waarheid vertellen. Maar of hij dat ook écht doet, weet je bij Lars nooit zeker…


Comments


bottom of page