top of page

Sala en Monk | Op zoek naar je vaste honk


Sala en Monk Ons Samen, titel, Neske Beks, vader, op zoek

Er zijn kinderen die opgroeien in de meest ideale situatie. Twee ouders die van je houden, die mopperen omdat ze om je geven en je wat willen bijbrengen. Sommigen hebben gescheiden ouders, dat is al wat lastig, maar wanneer je ouders normaal tegen elkaar blijven doen, is het te doen. Maar wat nou als je je vader helemaal niet kent en ook niets over hem hoort. En wat nou als je zelf een donkere huid hebt, en je moeder en oma een ontzettend witte huid hebben. Dan word je nieuwsgierig en zeker als je een tweeling bent!


Sala en Monk is een kleurrijk verhaal en wordt vrolijk verteld door Neske Beks. Een verhaal waarin alles gemoedelijk lijkt. Maar vaak speelt er meer als je dieper gaat kijken. Zo ook bij Sala en Monk. De creatieve Sala en de serieuze Monk komen op een dag in een fantasiewereld waar ze een foto van een donkere man en een jongere versie van hun moeder tegenkomen. Wie is die man?


leren lezen, sala en monk, binnenkant

Verder gaat de oma nog een grotere rol spelen dan ze stiekem al gedaan heeft. De vraag is natuurlijk: hoe gaat moeder reageren als ze er achter komt dat hun kinderen achter haar rug om op zoek gaan naar hun vader? En hoe denkt hun vader daar zelf over? Ook overwint de tweeling een pestkop en een aantal mysterieuze ontmoetingen.


Sala en Monk is een vernieuwend, kleurrijk boek. Neske Beks vernieuwt in de vormgeving en laat het leven van Sala en Monk tot leven komen. De personages in het verhaal springen er perfect uit. De sensitieve moeder, de losse oma, de serieuze Monk, de creatieve Sala en natuurlijk de mysterieuze man die zoenend met de moeder op de Eiffeltoren staat. Alles springt er uit, net als de kleuren en de tekeningen!

 

Dit boek is voor...

... lezers die houden van rustige boeken

... lezers het fijn vinden zich in te leven in een karakter

... lezers die een ouder missen

 

Omslag/ Samenvatting

Sala en Monk zijn een tweeling. Ze wonen met hun witte moeder op het eiland Testerep. Van hun zwarte vader herinneren ze zich niets en mama Kat praat nooit over hem. Rond hun twaalfde verjaardag ontdekken ze tijdens een spannende speurtocht een foto, adres en naam van hem, en worden ze op zijn spoor gezet. Als ze hun indrukwekkende rijzige vader Salomon in de verre grote stad ontmoeten, gaan de emoties alle kanten op. Sala vliegt hem in de armen en Monk kijkt de kat nog even uit de boom. Maar Salomon is ontzettend blij eindelijk zijn twee kinderen terug te zien. Hij plant zelfs een bezoek aan het eiland Testerep.

Comments


bottom of page