top of page

Superjuffie in Australië | Krijtjes eten bij de koala's


Voorpagina; Superjuffie in Australië; Janneke Schotveld

Oke. Juffen, kinderen.. opgelet! (Vooruit, meesters mogen ook meelezen) Wie droomt er nu stiekem niet van superkrachten én een reis naar Australië?! In dit nieuwe boek van Superjuffie gaat juf Josje op huwelijksreis met Hakim, doet ze vrijwilligerswerk in een koalaopvang en beleeft zij spannende momenten door een man met een geweer. Op dat geweer na, tekenen wij voor een tripje naar dit geweldig mooie werelddeel!


Wanneer juf Josje op reis gaat naar Australië, gaat zij vrijwilligerswerk doen bij een koalaopvang. Juf Josje is uiteraard Superjuffie niet, als zij geen avonturen zou beleven. Die avonturen beleven doet ze zeker. En hoe! Van koala's redden middenin een bosbrand, een splinter trekken uit de poot van een helmkasuaris tot in de buidel belanden van een kangoeroe. Superjuffie heeft het er maar druk mee. Tevens ook met vier kinderen uit haar klas, die overal van op de hoogte willen blijven!


Op een dag komt juf Josje erachter dat de koalaopvang moet sluiten omdat zij geen geld meer hebben om te zorgen voor de dieren. Ze kan het niet laten om hier iets mee te doen en komt hier onverwachts in een heel spannende situatie terecht. Superjuffie wordt opgesloten in een kelder en wanneer ze probeert te ontsnappen wordt zij nét niet geraakt door een kogel.


Het toffe aan dit nieuwe boek van Superjuffie is dat het niet alleen lekker wegleest, maar je er ook iets van leert. Het boek neemt je mee naar de andere kant van de wereld en prikkelt je fantasie om in je hoofd Australië voor te stellen. Speciaal voor juf Josje en Hakim hebben vier kinderen uit haar klas een verrassing voor haar. Een zelfgemaakt informatieboek vol met weetjes over dieren. Dit boek lees je gedurende het boek zelf ook en geeft je op een leuke, en makkelijke wijze informatieve kennis over een aantal dieren die daar leven. Wist je bijvoorbeeld dat er in Australië een suikereekhoorn leeft?!

Naast een beeld van Australië en informatie over dieren, snijdt Janneke Schotveld in dit boek een stukje wereldproblematiek aan, door over de bosbranden te schrijven wat op kindniveau goed te begrijpen is. Daarnaast creëert het bewustwording hoe wij met onze aarde omgaan. Waanzinnig goed gecombineerd in een boek voor deze leeftijdscategorie.


Al met al is dit echt een heerlijk boek om lekker weg te lezen of om voor te lezen in de klas. Als je eenmaal bent begonnen en je hart bij de koala's ligt, wil je graag weten hoe het afloopt en zit je op het puntje van je stoel wanneer de kangoeroes Superjuffie moeten komen redden!


Enne.. terug op die juffen.. niet allemaal stiekem krijtjes gaan eten om naar Australië te kunnen he? 😉

 

Dit boek is voor...

...lezers die graag meer willen weten over Australië

...lezers die houden van een spannend avontuur

...lezers die bordkrijtjes de lekkerste delicatesse vinden van de hele wereld

 

Omslag/Samenvatting

Juf Josje en Hakim hebben gespaard voor een reis naar Australië. En nu is het zover! Ze gaan een week helpen in een koalaopvang en daarna nog twee weken genieten van de rust en de natuur. Zónder kinderen, want die mogen deze keer echt niet mee.


De koalaopvang waar juf Josje en Hakim werken zit heel vol en er zijn zorgen. De bosbranden laaien steeds weer op en de koala’s blijven maar komen. Al het geld gaat op aan heel dure zalf om hun brandwonden sneller te laten genezen en de opvang moet misschien zelfs sluiten. En hoewel ze het echt niet van plan was – echt niet! – raakt Superjuffie toch verzeild in een gevaarlijk avontuur. En de kinderen zijn er toch bij, ook al zitten ze veertienduizendzevenhonderddrieënnegentig kilometer verderop...

Comments


bottom of page