Boekbespreking Troep | Een avontuur voor de ervaren lezer

Bijgewerkt op: mrt 9


Boek Troep, de kaft

Door Sander van Genderen - Je eigen boek de naam 'Troep' geven, je lijkt er wel wat mee op de hals te halen! Wanneer je het boek na het lezen troep zou noemen, dan kun je er eigenlijk niet naast zitten. Het is immers de naam van het boek. Of het nu eerlijk is om het boek ook 'troep' te noemen alsof het waardeloos is, daar ben ik het niet mee eens. Waarom? Dat ga ik je eens haarfijn uitleggen.


Troep vertelt het verhaal van een groep van twaalf kinderen. Pola, Vladimir, Wanja, Wolke, Nillem, Knut, Aznar, Mo, Wally, Trijn, Hidde, Flip en Tuitje. Allemaal leven ze op het schip 'De Blauwtje', wat ze samen hebben omgetoverd tot een woonboot. Ze hebben allemaal een moeder die voor ze zorgt, genaamd Taatje. Taatje is niet echt de moeder van iedereen, maar heeft alle kinderen wel even lief. De Blauwtje kun je een beetje zien als een opvanghuis voor kinderen die het thuis niet zo fijn hebben, alhoewel niet iedereen het eens is met dit opvanghuis.


Op de school werken namelijk de directeur en mevrouw Wijfjes. Zij zien dat de kinderen soms hun lunch of gymkleding vergeten, steevast te laat komen en ouders hebben die n