top of page

Boekenflits #3 | Nederlandse trots en een ontwapenend prentenboek

In de derde aflevering van De Leesdetectives Podcast werden zes boeken besproken. Dit keer aandacht voor onder andere het nieuwe boek van Mirjam Mous, een nieuw deel van Bob Popcorn en een prijswinnend prentenboek!


Boek 1 Het onzichtbare eiland

Het onzichtbare eiland, Michelle Harrison, Gottmer, Cover

Michelle Harrison heeft zichzelf weer overtroffen en "Het onzichtbare eiland" is weer onderhoudend, spannend en magisch accuraat. Alles komt uiteindelijk bij elkaar en het verhaal is een soort mist. Je merkt dat er wat borrelt en dat komt aan het einde tot uitbarsting. Ook de karakters die Betty tegenkomt (waar ik niet te veel over uit zal wijden), zijn interessant en hebben genoeg body om interessant te blijven. Kortom: een tof, spannend en magisch avontuur om je vingers bij af te likken!


Lees het hele artikel hier!


Bob Popcorn, Meesterkok, Maranke Rinck, Querido, cover

Boek 2 Bob Popcorn Meesterkok


Bob Popcorn - Meesterkok is het vierde deel van de serie waarin een maïskorrel de hoofdrol speelt. Bob ontploft en verandert in popcorn als hij boos is. Hij heeft altijd honger, slaapt nooit en is enorm eigenwijs. Ook in dit vierde deel komen al zijn karaktereigenschappen weer aan bod. Het verhaal bevat een mengeling van spanning en humor, een populaire combinatie bij kinderen. Bob Popcorn is in mijn ogen dan ook een serie die tot in lengte van dagen door kan gaan.


Lees het hele artikel hier!


Boek 3 Enna tegen het Inktgenootschap

Enna tegen het Inktgenootschap, Kirsten Perrin, De Fontein, cover

Enna tegen het inktgenootschap is een spannend, zeer magisch, maar ook zeer goed te volgen boek met veel humor. Er zitten interessante karakters in en het plot is erg goed in elkaar gezet. Je komt er beetje bij beetje achter hoe het zit. Waar de magie vandaan komt en welke karakters je kan vertrouwen en welke niet. Dat maakt het een fijn te lezen boek! En zeer de moeite waard. En ooh ja, het moraal van het verhaal, schrijf nooit in een boek om het te veranderen en zeker niet in Enna tegen het inktgenootschap!


Lees het hele artikel hier!Boek 4 Een Zee van Liefde

Een zee liefde, Pieter Gaudesaboos, Lannoo, cover

Een zee van liefde is een werkelijk prachtig prentenboek dat op een aandoenlijke manier de ondoorgrondelijke wegen van de liefde aanstipt. De Belg Pieter Gaudesaboos nam de tekst en illustraties voor eigen rekening en weet hiermee een pakkend geheel voor te schotelen. De gedachtegangen van Pinguïn zijn herkenbaar en de onnozelheid van Beer is goed voor te stellen. Uiteindelijk weet Gaudesaboos het verhaal mooi te laten samenkomen. Het moet daarnaast gezegd worden dat het hier een kwalitatief uitstekend prentenboek betreft en dan doel ik op materieel vlak. Een harde kaft met dikke bladzijdes. Dit boek kan wel tegen een stootje.


Wil u het hele artikel lezen, klik dan hier!


Boek 5 Otis' Redding (aanrader)

Otis' Redding, Mirjam Mous, cover, Van Goor

Kortom, houd je van een spannend verhaal met een vleugje magie, geschreven door een zeer bedreven en indrukwekkend goede schrijver, dan is Otis' redding jouw boek. Het is spannend, geschreven op wat jongeren nu tof vinden en interessant. Je kan het lezen op verschillende lagen en dat maakt het boek zo goed. Als je dieper wil nadenken over verleden, toekomst en heden en de dingen die je doet en welke invloed die hebben op de toekomst, maar ook over het voor het eerst op je eigen voeten durven staan. Anderzijds kun je het ook gewoon lezen als een tof en spannend avontuur. En daarom geef ik dit boek zeker een AANRADER!


Wilt u het hele artikel lezen, klik dan hier!

Boek 6 Held of Schurk

Held of Schurk, Benjamin Goyvaerts, Yasmina Faid, Lannoo, cover

Alles in dit boek wordt met een vleugje humor en op heel begrijpelijke wijze toegelicht. De schrijvers slagen erin om toch wel uitgebreide informatie beknopt weer te geven, waardoor jonge lezers worden uitgedaagd om mee te denken over desbetreffend historisch figuur en wellicht nog zelf op onderzoek uit gaan. Doordat elk hoofdstuk een andere manier van vertellen heeft, wordt het boekje nooit saai. Het blijft verrassen en dat is niet altijd even makkelijk bij informatieboeken. Vaak zie je toch nog altijd grote lappen informatie die weliswaar steeds luchtiger worden geschreven, maar nog altijd een beetje afschrikken. Held of Schurk - Een te gekke geschiedenis heeft daar in ieder geval geen last van.


Wilt u het hele artikel lezen, klik dan hier!


Wilt u de podcast beluisteren, klik dan hier!

Comments


bottom of page