Boy 7 - je geheugen verliezen was nog nooit zo spannend

Bijgewerkt op: aug 1


Kaft van het boek Boy 7 van Mirjam Mous

Door Sander van Genderen - ‘’Had ik soms een ongeluk gehad? Was ik op mijn hoofd gevallen en door de klap mijn geheugen kwijtgeraakt? Ik tuurde om me heen. Maar nergens zag ik een gecrashte scooter of een over de kop geslagen auto – alsof ik door Icarus met gesmolten vleugels uit de lucht was komen vallen. Icarus, die kende ik blijkbaar wel. Ik had liever geweten hoe ik zelf heette. Als ik mijn naam eenmaal terug had, dan kwam de rest vanzelf ook…''


Je las zojuist het begin van Boy 7, een boek waarin de hoofdpersoon zijn geheugen is kwijtgeraakt. Wakker worden op een verlaten landweg zonder een idee te hebben waar je bent en wie je bent, je wenst het niemand toe. Toch overkomt het de