top of page

Boy een stripheld | Hoe je leven positief kan veranderen met een talent


Als je leven tegenzit kun je soms door iets kleins het weer omtoveren. Door een opmerking van iemand die je weer even op het juiste pad helpt. Of door een gebeurtenis waardoor je weer een stuk positiever overal in staat. Soms kan een boek je helpen of een afspraak bij een psycholoog. Maar als je eenmaal weer het positievere gaat zien in de dingen, dan komt de rest vanzelf ook wel mee. Net als bij Cas!


Bij Cas zit echt alles tegen. Hij is van de judo afgekickt, omdat hij Wendy haar broek naar beneden had getrokken, toen ze hem al 4 keer had getackeld. Hij heeft een deel van een bedrijventerrein in de fik gestoken met zijn beste vriend Koen. Daarnaast zijn Cas' ouders ook gescheiden en zijn moeder heeft al weer een nieuwe vriend (oom Malik, die overigens wel aardig is).


Oom Malik ziet al snel dat Cas talent heeft en hij mag in het magazine waar Malik en zijn moeder bij werken een wekelijkse strip maken. Hij creëert zo: 'Boy'. Boy is heel erg gebaseerd op de dingen die Cas zelf meemaakt en hierdoor maakt hij snel weer vrienden met Koen en mag hij weer terug naar de judo komen. Alles komt weer goed. Cas heeft net even een stapje in de goede richting nodig gehad. Maar als Cas' vader een kindje krijgt met zijn nieuwe stiefmoeder en Malik en Cas' moeder niet meer bij elkaar zijn, verandert alles.


Boy is al eerder uitgegeven door Zwijssen, maar is uit de verkoop gehaald. Dan... dacht Rian Visser, geef ik het zelf wel uit. Met nieuwe tekeningen van Ton de Bree en een kort maar zeer krachtig verhaal weet Rian Visser een aantal thema's aan te doen. Zoals scheiding, het zijn van een "avontuurlijke" jongen en hoe om te gaan met halfbroertjes en stiefzusjes en nieuwe vaders en moeders. Cas raakt al snel verstrikt in allerlei lastige situaties en weet dat te verwerken in zijn strips. Een hele goede manier om moeilijke dingen in je leven te verwerken. Dus het is een bijna therapeutisch boek voor eenieder die worstelt met het zijn van een jongen waarvan de ouders gescheiden zijn.

Inkijkexemplaar Boy
.pdf
Download PDF • 210KB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... jongens die houden van avontuurlijke verhalen

... meiden die een vervelende stiefbroer hebben

... een ieder die graag in zijn eentje naar de Eiffeltoren zou fietsen

 

Samenvatting/Omslag

Ik heet Cas. Mijn ouders zijn gescheiden. Mijn vader woont nu ergens anders. Sindsdien is alles stommer. Ik maak met iedereen ruzie. Niemand begrijpt mijn grapjes. Ik kan goed tekenen. Daarom maak ik een strip over een jongen zoals ik. Ik noem hem Boy. Boy heeft een stiefzus en een halfbroer. Hij houdt niet van foe jong jakkes. Hij wil geen slaapkamer delen met een stom meisje. Hij is niet hip, maar wel supergrappig. De strip verschijnt in het jongensblad Boy. Cas wordt zó beroemd dat alle meisjes zijn handtekening willen. Is hij nu minder boos? Rian Visser is een bekroonde Nederlandse kinderboekenschrijver met meer dan 120 titels op haar naam. Ze is bekend van series zoals Blitz, Zar, Seef en Robotoorlog.


Comentários


bottom of page