top of page

Cadeautje! | Een prentenboek voor de nieuwsgierige aagjes


Wanneer je als kind kerst hebt gevierd, dan kun je je vast nog herinneren dat er cadeautjes onder de boom verschenen. Dit was al in aanloop naar kerst, wanneer de boom wordt opgetuigd. Deze cadeautjes verschenen in alle soorten en maten. Zwaar, licht, groot en klein. Je had altijd zo je vermoedens, maar zeker wist je het nooit. Je kon voorzichtig voelen, schudden, misschien zelfs luisteren? Mijn ouders verboden op een gegeven moment het aanraken van de cadeaus. Bedenk hoe spannend dat het maakte!


Suusje Eekhoorn is niet zo van het wachten. Het liefst weet en krijgt ze alles meteen. In haar vorige avontuur, het prentenboek Help! Een verrassing!, kwamen we hier al meer over te weten. In dit nieuwe avontuur van schrijfster en illustratrice Miriam Bos staat Suusje eigenlijk weer een verrassing te wachten, maar nu in de vorm van een cadeau!


Ze zal echter moeten wachten tot iedereen er is en tot August klaar is met versieren. Dat is flink balen! Wanneer August er echter eventjes vandoor moet, grijpt Suusje Eekhoorn haar kans! Alleen maar eventjes spieken en misschien een beetje voelen, dat kan toch geen kwaad? Nou, wel dus, want het loopt niet helemaal zoals Suusje had gehoopt...


Het prentenboek Help! Een verrassing! van Mariam Bos prezen wij voor de originaliteit voor het onderwerp. Niet iedereen is immers fan van verrassingen! In Cadeautje! is het onderwerp iets meer voor de hand liggend, maar nog altijd interessant en vooral herkenbaar voor kinderen. Wat zeg ik, herkenbaar voor volwassenen ook! Daarnaast biedt het ook een ingang voor gesprekken over het hebben van geduld, maar ook het geven van cadeaus. Waarom geven we eigenlijk cadeaus? Doe je dat stiekem ook voor jezelf?

 

Ik raad dit boek aan voor...

...ouders van uiterst nieuwsgierige kindjes

...ouders en leerkrachten die dieper willen ingaan op 'het geven van cadeaus'

...fans van het spreekwoord 'geduld is een schone zaak'

 

Samenvatting / Omslag

Suusje Eekhoorn en August de Vos beleven een nieuw avontuur… Deze keer met Suus in de schijnwerper! Suus is jarig en dat viert ze samen met August. Ze kijkt ontzettend uit naar haar cadeautje. Maar hij heeft het veel te druk met de voorbereidingen van het feest om aan het pakje te denken! Hij zal het vast niet erg vinden als ze alvast even spiekt wat erin zit… Ze gaat erop zitten. Ze gaat erop staan. Ze danst met haar cadeautje en likt er zelfs aan! (Hè bah!) Maar dan raakt ze het per ongeluk kwijt… Hoe zal August reageren als hij erachter komt dat Suus’ cadeautje is verdwenen?

Comments


bottom of page