top of page

Coco, kijk uit! (4+) | Wij namen een (door)kijkje in het boek


Wanneer je verkozen wordt tot Prentenboek van het jaar 2021, dan weet je dat er veel ogen op je gericht zijn. Het overkwam het vogeltje Coco, die in een prentenboek van Loes Riphagen tot leven kwam. De angstige fladderaar durfde maar niet te vliegen, totdat zijn moeder daar wel klaar mee is. Ze schopt Coco, hup, het nest uit. Coco blijkt uiteindelijk best te kunnen vliegen en zijn fixed mindset is doorbroken.


In dit nieuwe deel is Coco een stuk avontuurlijker dan bij zijn debuut. De vogel besluit namelijk om bloemen te gaan plukken voor zijn moeder. Die verdient natuurlijk de meest prachtige exemplaren en daarom worden kosten noch moeite gespaard om het perfecte bloemetje te vinden. De vraag is alleen of dat wel zo verstandig is...


Zijn vrienden waarschuwen hem namelijk voor vele vijanden in het bos. Onder andere de poes, slang en vos zien Coco vast als een lekker hapje. Maar Coco wil alleen de beste bloemen en duikt steeds dieper het bos in, totdat het geritsel misschien wel iets heel gevaarlijks kan verraden.


Coco, kijk uit! valt niet eens echt op door zijn verhaal, maar meer door de presentatie. Het is een prachtig kartonboek dat is opgebouwd uit vele lagen die ervoor zorgen dat het boek echt een beleving wordt. Terwijl Coco steeds dieper het bos in duikt, baan je jezelf een weg door de bladen heen om met hem mee op reis te gaan. Het zorgt voor een hele intense beleving voor de jongste lezers, die meer dan ooit niet kunnen wachten om te weten wat zich achter de volgende bladzijde schuilhoudt. Dit zorgt ervoor dat Coco, kijk uit! niet voor één keertje leuk is, maar tal van keren een beleving zal zijn voor de kleinsten onder ons. Nieuwsgierig? Bekijk alvast de eerste bladzijdes!

Proeflezen Coco kijk uit
.pdf
Download PDF • 5.82MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...ouders die een prentenboek willen beleven met zoon of dochter.

...fans van het eerste deel Coco kan het!

...lezers die ook niet snel genoegen nemen met iets anders dan het beste!

 

Samenvatting / Omslag


‘Coco, kijk uit!’ is een uniek 3D-boek vol gestanste pagina’s van stevig karton. Neem een kijkje in Coco’s prachtige groene bos, en naar alle dieren die er wonen. De eekhoorn, natuurlijk, en de kikker, maar ook de vos en de slang… In het vervolg op het succesvolle Prentenboek van het Jaar 'Coco kan het!' gaat Coco eropuit om bloemen te plukken voor haar moeder. Verderop zien de bloemen er veel mooier uit dan dicht bij haar nest, dus ze gaat steeds verder het bos in. Maar hier wonen ook gevaarlijke dieren. Dan hoort Coco geritsel tussen de struiken… Wie is daar? Kijk uit voor die poes, Coco! Door de gestanste pagina’s en de rijk geïllustreerde platen vol details is 'Coco, kijk uit!' een spannend 3D-boek met veel doorkijkjes. Wie zitten er allemaal in dit prachtige bos verstopt? Loes Riphagen heeft van ‘Coco, kijk uit!’ en beeldschoon en bijzonder boek gemaakt, met niet alleen de gestanste pagina’s maar ook, zoals we van haar gewend zijn, leuke details die het boek keer op keer leuk maken om voor te lezen en te ontdekken.

Comments


bottom of page