top of page

Daar ben je (0+) | Een dichtbundel voor de allerkleinsten


Daar ben je, Hans en Monique Hagen, Charlotte Dematons, Querido, cover

Boeken zijn er in heel veel gradaties. Je hebt leesboeken, stripboeken, dichtbundels, zoekboeken, prentenboeken, doeboeken en informatieboeken. Er zijn echter weinig boeken die geschikt zijn voor baby's. Simpelweg omdat we denken dat ze ons toch niet kunnen verstaan. Natuurlijk is het zo dat het voorlezen van boeken of het praten tegen je kind enorm goed is voor de taalontwikkeling van uw kind. Daarom is het eigenlijk gek dat er weinig boeken zijn voor deze leeftijdscategorie. Charlotte Dematons, Hans en Monique Hagen brengen hier verandering in met hun mooie boek Daar ben je.


Daar ben je moet je eigenlijk benaderen als een dichtbundel. Er staan 12 mooie gedichtjes in, waarin vorm en klank een enorme grote rol spelen. Ook staan er 12 mooie prenten in, die getekend zijn door de geniale Charlotte Dematons. Die prenten zorgen voor een droomwereld of een mooie context voor de gedichten.


Ook de mooie gedichtjes van Monique en Hans Hagen zijn het promoten waard. Mooie woordspelingen en subtiele verwijzingen van het zijn van een ouder zijn ontroerend te noemen. Het gaat over kinderen die niet in slaap willen komen, tot aan kinderen die niet willen eten of alleen maar hetzelfde willen eten, maar ook hoe mooi het is om naar je kind te kijken en te zien hoe volmaakt het is.


Het boek maak gebruik van klankdicht en ook van niet bestaande woorden. Dat maakt het extra leuk om voor te lezen en daarom is het ook gekozen in de Prentenboeken Top 10 van 2022. Het boek zou dus ook enorm goed passen om terug te kijken hoe het zou zijn geweest om als peuter een baby te zijn. Ook in de ontwikkeling van hoe het verleden en de groei werkt, zou dit een mooi boekje zijn om aan te schaffen!

 

Dit boek raden wij aan voor...

... ouders die hun baby willen voorlezen

... kinderen die nieuwsgierig zijn naar hoe zij als baby waren

... baby's die zelf graag een banananana willen eten

 

Samenvatting/omslag

Het mooiste cadeau voor alle nieuwe baby’s


12 prenten met 12 gedichten voor de eerste 12 maanden. Dat eerste jaar staat in het teken van luiers, krampjes en knuffels. Van spelen in de box en heel veel slapen, of juist niet... Van het ene moment op het andere slaat verwondering om in wanhoop of in groot geluk. Wat verandert er veel in zo’n korte tijd – een jaar vol emoties, gevangen in een ontroerend poëzie-prentenboek.


Comments


bottom of page