top of page

Dader op het spoor: De ontvoerde schat | Agatha Christie voor de jongeren onder ons


Uitgeverij De Fontein

Eerlijk is eerlijk: toen ik dit boek voorbij zag komen moest ik meteen aan de film Murder on the Orient Express denken uit 2017. De detectiveroman van Agatha Christie werd opnieuw verfilmd en reeds zou ook met Death on the Nile een nieuw deel worden verfilmd. Door de pandemie werd de release van deze film echter uitgesteld, maar verscheen wel het boek Dader op het spoor: De Ontvoerde Schat van M.G. Leonard en Sam Sedgman. In dit tweede deel gaat Alex met zijn oom Ben op reis met de California Comet. Waarom? Omdat ze enorm van treinen houden!


In het eerdere deel Dader op het spoor: De Juwelendief beleefde hoofdpersonage Alex een gigantisch avontuur en hij kan dan ook niet wachten totdat zijn tweede treinreis gaat beginnen. Zijn oom Ben nodigt hem uit op een treinreis met de California Comet, die van Chicago naar San Francisco rijdt. Oom Ben is reisjournalist en is gevraagd door miljardair Argus Lemette om mee te gaan. Er staat namelijk een grote aankondiging te wachten!


Argus Lemette is namelijk niet alleen rijk, maar is ook een groot voorstander van een groen bestaan. Hij zet dan ook een wedstrijd op. Diegene die een trein kan ontwikkelen die enkel op zijn batterij rijdt en daarmee de lucht niet vervuild, wint een miljard dollar. Het toegestroomde publiek schreeuwt van opwinding, maar ondertussen is er geen reden tot feest en enthousiasme. De dochter van Argus Lemette, Hélène, wordt namelijk ontvoerd en dat is voor Alex de reden om weer in actie te komen.


Dader op het Spoor: De Ontvoerde Schat is een detectiveroman voor basisschoolleerlingen. Het is geen vereiste om het eerste deel te hebben gelezen. Vanaf groep 6 is het boek te lezen, alhoewel we het dan wel over sterke lezers hebben. Het boek neemt een luchtige aanloop, waarna het verhaal na iets meer dan 100 bladzijdes in een stroomversnelling komt. Het is dus echt een boek waarbij de aanhoudende lezer wint. Het boek kent een prachtige omslag, waarbij de binnenkant een mooie schets laat zien van de reis die de California Comet aflegt. Ben jij dus op zoek naar dat ene spannende detectiveverhaal? Dan bij je bij het vinden van dit boek op het juiste spoor!

 

Dit boek is voor...

...fans van spannende (detective)verhalen

...lezers die meer willen weten over het Amerikaanse landschap

...fans van treinen!

 

Samenvatting / Omslag


Wanneer ineens de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt de elfjarige Alex op de zaak. Kan hij de ontvoerder ontmaskeren voordat de trein aankomt in San Francisco?


De ontvoerde schat is deel 2 in de populaire serie Dader op het spoor, superspannende detectives voor echte speurneuzen vanaf 9 jaar. Na zijn avontuur op de Hooglanden-expres kan Alex niet wachten op een tweede treinreis. Dus denkt hij geen seconde na als zijn oom Ben, die reisjournalist is, hem uitnodigt mee te gaan op de California Comet om de iconische treinreis van Chicago naar San Francisco te maken. Wanneer onderweg de dochter van miljonair Argus Lemette op mysterieuze wijze verdwijnt, duikt Alex in de zaak. Kan hij haar ontvoerder ontmaskeren voordat de trein San Francisco bereikt?

Comments


bottom of page