Dader op het spoor: De ontvoerde schat | Agatha Christie voor de jongeren onder ons


Uitgeverij De Fontein

Eerlijk is eerlijk: toen ik dit boek voorbij zag komen moest ik meteen aan de film Murder on the Orient Express denken uit 2017. De detectiveroman van Agatha Christie werd opnieuw verfilmd en reeds zou ook met Death on the Nile een nieuw deel worden verfilmd. Door de pandemie werd de release van deze film echter uitgesteld, maar verscheen wel het boek Dader op het spoor: De Ontvoerde Schat van M.G. Leonard en Sam Sedgman. In dit tweede deel gaat Alex met zijn oom Ben op reis met de California Comet. Waarom? Omdat ze enorm van treinen houden!


In het eerdere deel Dader op het spoor: De Juwelendief beleefde hoofdpersonage Alex een gigantisch avontuur en hij kan dan ook niet wachten totdat zijn tweede treinreis gaat beginnen. Zijn oom Ben nodigt hem uit op een treinreis met de California Comet, die van Chicago naar San Francisco rijdt. Oom Ben is reisjournalist en is gevraagd door miljardair Argus Lemette om mee te gaan. Er staat namelijk een grote aankondiging te wachten!


Argus Lemette is namelijk niet alleen rijk, maar is ook een groot voorstander van een groen bestaan. Hij zet dan ook een wedstrijd op. Diegene die een trein kan ontwikkelen die enkel op zijn batterij rijdt en daarmee de lucht niet vervuild, wint een miljard dollar. Het toegestroomde publiek schreeuwt van opwinding, maar ondertussen is er geen reden tot feest en enthousiasme. De dochter van Argus Lemette, Hélène, wordt namelijk ontvoerd en dat is voor Alex de reden om weer in actie te komen.