top of page

Boekbespreking De Ergste Juffen en Meesters van de Wereld | Staat jouw juf of meester er in?

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2021De Ergste Juffen en Meesters van de wereld boek

Door Sander van Genderen - Dat er vervelende kinderen zijn, dat weten we allemaal wel, toch? Daarom schreef David Walliams eerder al De Grootste Ettertjes van de Wereld. Maar juffen en meesters zijn misschien nog wel erger! Die ene meester die altijd chagrijnig op school verschijnt en dan iedereen afzeikt, of die juf die alles zo verschrikkelijk geordend wil hebben in het lokaal dat je bijna niet durft te bewegen. Vind je deze twee voorbeelden al een ramp? Maak je borst dan maar nat voor het boek De Ergste Juffen en Meesters van de Wereld, want vergeleken met hen zijn bovenstaande voorbeelden een peulenschil!


Zoals gezegd maakten we eerder al kennis met de reeks De Grootste Ettertjes van de Wereld, waarin strontvervelende kinderen centraal staan. Om het ook op te nemen voor alle lieverdjes in deze wereld, schreef David Walliams een boek over de meest afgrijselijke, verschrikkelijke, weerzinwekkende leerkrachten die je in je grootste nachtmerrie zelfs niet zou willen tegengekomen. Help!


Maar hoe verschrikkelijk kunnen leerkrachten dan zijn? Ik hoor het jullie denken! Nou, echt verschrikkelijk. Wanstaltig zelfs! Wat dacht je van Mevrouw Spic, die op een schrikwekkende scootmobiel de schoolpleinen terroriseert? Mevrouw Spic is de bibliothecaris en verzint voor de meest simpele dingen een BOETE! Daarnaast is haar scootmobiel een moordwapen waar je elke pauze weer voor op de vlucht moet slaan!


Of anders Doctor Flatusstein wel! Nog nooit heb je een leerkracht meegemaakt die zo verschrikkelijk stinkt als hij! Wanneer je niet luistert, staat er een verschrikkelijke straf te wachten. Je moet dan namelijk niet in de hoek gaan staan, maar plaatsnemen in zijn 'Stoel van Duizend Scheten'! Doordat Doctor Flatusstein daar al jaren lang scheten op laat, is de stoel extreem giftig voor leerlingen!


De Ergste Juffen en Meesters van de Wereld is een hi-la-risch boek waarin David Walliams de meest bizarre meesters en juffen uit de hoge hoed tovert. Het boek is waanzinnig leuk om voor te lezen, maar door alle illustraties van Tony Ross stiekem nog leuker om zelf te lezen. Zonder enige twijfel geven we dit boek onze felbegeerde tag AANRADER. Dus waar wacht je nog op? Ga op onderzoek uit naar deze monsterlijke docenten!

 

Dit boek is voor...

...fans van De Waanzinnige Boomhut en Leven van een Loser

...fans van bizarre verhalen

...lezers die benieuwd zijn of hun eigen meester of juf erin staat!

 

Samenvatting/Omslag


Voor iedereen vanaf 8 jaar. Heb je de grootste ettertjes van de wereld al ontmoet? Die waren nog lang niet zo erg als … DE ERGSTE JUFFEN EN MEESTERS VAN DE WERELD! Je bent gewaarschuwd. …

Comments


bottom of page