top of page

De Ergste Ouders van de Wereld | Heerlijke karikaturen van werkelijk de mafste ouders ter wereld


Wij leraren komen dagelijks met vele ouders in contact. Ouders die overbezorgd zijn, ouders die te veel van hun kinderen verwachten, strenge ouders, ouders die onverzorgd zijn en ga zo maar even een paar uur door. Iedereen roeit met de riemen die ze hebben en dat zijn natuurlijk hun kinderen. Iedereen denkt het supergoed te doen, maar iedereen heeft er ook een mening over wat ze doen. Leraren, opvangleiders, huiswerkbegeleiders, sportcoaches en zelfs familieleden hebben een mening over jou als ouder. Maar na het lezen van David Walliams' nieuwe meesterstuk over de ergste ouders ter wereld, kun je gerust zijn. Er zijn veeeeeeeel ergere ouders dan jij!


De Ergste Ouders van de Wereld is Walliams' 5e boek in een reeks waarin hij korte verhalen schrijft over de "ergste" ter wereld. Eerder schreef hij hij De Grootste Ettertjes van de Wereld 1,2 en 3. Later had hij ook nog een uitstapje naar De Ergste Juffen en Meesters van de Wereld, waar hij nu schrijft over de allerslechtste ouders ter wereld. In het boek komen absurde mensen die toevallig kinderen hebben gekregen.


Welnu, ik begon met een opsomming over wat voor soorten ouders er zijn en die ouders zijn in Walliams' boek ook uitvergroot. Zo komt er een onverzorgde vader die zijn voeten nooit wast aan bod. Je leest over een juf als moeder, die haar kind vertroeteld. Daarnaast zie je een bodybuilder als vader, die een juf aanvalt als een kind onterecht straf heeft gehad. Ook een gemene vader die al je speelgoed afpakt als je dat als cadeau krijgt, passeert de revue.


Zoals je ziet, vallen je ouders of val jij best wel mee. Dit boek nodigt ook uit tot een aantal lesideeën. Zo zou je je kinderen natuurlijk kunnen uitdagen om te schrijven over nog ergere ouders, dan diegene die in dit boek voorkomen, of het stomste dat hun ouders hebben gedaan en daar nog een schepje boven op te doen. Je zou ook kunnen bedenken waar juist hele goede ouders aan moeten voldoen.


Dus als je nog zoekt naar een knotsgek boek met losse verhalen die zowel fantasierijk als kleurrijk zijn, dan is dit je boek! Walliams' bizarre schrijfstijl heeft onze harten al veroverd. Kijk maar naar onze filmpjes over het IJsmonster, De Grootste Ettertjes van de Wereld en onze aanrader: De Ergste Juffen en Meesters van de Wereld. Nu is zijn nieuwste boek binnen en eigenlijk is het weer superinteressant wat Walliams nu weer voor geks heeft bedacht. Het leuke is dat Walliams veel standaard stereotypes extremer heeft gemaakt. Dat maakt het zo grappig om te lezen en dat maakt een boek van Walliams altijd weer een feest.

*Let op dit is de Engelse versie... Er is ook een Nederlandse versie.

 

Dit boek raden wij aan voor...

... lezers die houden van losse verhalen

... lezers die houden van hele grappige verhalen

... kinderen waarvan de ouders ook "waanzinnig" zijn

 

Omslag/Samenvatting

Klaar om de ergste ouders van de wereld te ontmoeten? Van deze tien verhalen over ’s werelds meest monsterlijke moeders en vreselijk vervelende vaders krijg je buikpijn van het lachen. Voor iedereen vanaf 8 jaar.


Comments


bottom of page