top of page

De Fluistervlammen - Het geheim van de Doolhofstad | Jordan Lees moet je lezen!

Tijdens een podcastuitzending word je weleens met je neus op de feiten gedrukt. "Je weet toch wel wat het verschil is tussen een Labyrint en een doolhof?" zei Geert Vermeegen tijdens onze eindejaarsquiz verhit, na een vraag over Theseus en de Minotaurus. Ik deed natuurlijk alsof ik dat allang wist, want ik was de "quizmaster." Daar kreeg ik voor het eerst te horen, dat een doolhof is om uit te kunnen ontsnappen en een Labyrint loopt in cirkels altijd naar het midden gericht. Super interessant, want uit een labyrint kun je niet ontsnappen. Maar wat nou als je in een stad komt, ingericht als labyrint, maar waar ook altijd alles lijkt te verschuiven. Letterlijk een soort betoverd doolhof, maar dan in labyrintstijl.


Benjemiah is het zat! Zijn ouders willen gaan scheiden, want ze maken continu ruzie en proberen het nu bij te leggen op een retraîte. Benjemiah moet bij zijn oma blijven in de boekenwinkel. Benjemiah moet die winkel van zijn vader openhouden en hij probeert dat te doen met zijn oma samen. Op een dag krijgt hij een pakketje opgestuurd en Benjemiah is opgelucht, want hij krijgt eindelijk iets van zijn ouders. Echter, als hij het openmaakt, is hij lang niet meer zo blij. Zijn ouders hebben er een kinderachtige en meisjesachtige pop in gedaan.


Als Benjemiah zijn pop in zijn kamer legt, gebeuren er rare dingen. De eerste dag vliegt er een vogel naar binnen en is zijn pop nergens te bekennen en een dag erna ziet hij dat zijn pop verandert in een aapje dat heel zijn kamer overhoop gooit. De derde nacht gebaart het aapje om met hem mee te komen, en in de kelder vindt hij een deur. Als hij de deur door gaat, komt hij in een wereld terecht waarbij iedereen een pop aan zijn riem heeft en in die wereld moet hij de verdwijning van Edwid oplossen samen met Edwids koppige tweelingzus Elizabella. Maar dat gaat (natuurlijk) niet zonder slag of stoot. Kan Benjemiah Edwid vinden met Elizabella? Dat lees je in de Fluistervlammen!


Jordan Lees' debuutboek is meteen een geweldig boek. De Fluistervlammen is herkenbaar en heeft veel thematieken die besproken kunnen worden. Gescheiden ouders, in jezelf keren, een andere wereld, labyrinten, geld en kaarten... het zijn allemaal onderwerpen die aan de hand van De Fluistervlammen besproken kunnen worden. Neem daarbij dat het een ontzettend spannend verhaal is in een wereld die ook nog eens ontzettend oneerlijk verdeeld is, maar wel weer op een andere manier en je hebt een topboek. De Fluistervlammen telt bijna 400 bladzijden, maar blijft spannend. Je voelt dat er wat borrelt, maar je hebt geen idee wat. Haal daarbij ook nog eens de prachtige tekeningen en je hebt een topboek! Hierdoor geef ik De Fluistervlammen ook een AANRADER!
inkijkexemplaar Fluistervlammen
.pdf
Download PDF • 218KB

 

Ik raad dit boek aan voor...

... fans van magische boeken.

... een ieder die zich heerlijk kan terugtrekken in een lekker dik boek.

... iedereen die graag zijn eigen oogkleur wil behouden.


 

Samenvatting/Omslag:

Benjamiah woont boven de oude en stoffige boekhandel van zijn oma. Hij piekert veel, want hij is bang dat zijn ouders gaan scheiden en hij heeft weinig vrienden. Maar dan krijgt hij per post een mysterieuze pop opgestuurd. De pop komt ’s nachts op magische wijze tot leven en blijkt in een aap en een vogel te kunnen veranderen. Benjamiah volgt de vogel door een verborgen deur in de boekhandel naar een andere wereld. Een wereld die bestaat uit een doolhof van straten, waar kleur net zo waardevol is als goud en waar getoverd wordt met behulp van poppen...

Op deze magische plek, de stad Slingerwald, ontmoet Benjamiah de brutale Elizabella. Zij is vastbesloten de verdwijning van haar broer op te lossen. Benjamiah en Elizabella moeten het tijdens hun zoektocht opnemen tegen kleurenstropers, een bloeddorstige Minotaurus en een duistere magiër die over Slingerwald regeert. Zullen ze Elizabella’s broer terugvinden en komt Benjamiah ooit weer thuis?


De Fluistervlammen - Het geheim van de doolhofstad is een kinderboek om zelf te lezen vanaf 9 jaar, boordevol magie en spanning, met prachtige zwart-witillustraties van Vivienne To. Voor de fans van Harry Potter, Narnia en Nevermoor.

Comments


bottom of page