top of page

De Gemeneriken (8+) | Over een wel héél bijzondere school


Maak kennis met Madelief Grommel, dochter van Meneer en Mevrouw Grommel. Madelief is zonder enige twijfel het liefste meisje dat je ooit hebt leren kennen. Ze helpt oude vrouwtjes oversteken, betaalt altijd netjes haar boodschappen en kan geen enkel scheldwoord uit haar mond krijgen. Hoe anders zijn haar vader en moeder, die de schrik van de buurt zijn door de meest nare streken uit te halen. Meneer en Mevrouw Grommel schamen zich dood voor hun eigen lieve dochter en besluiten het heft in eigen handen te nemen: ze moet gemeen worden!


Om dit voor elkaar te krijgen, wordt Madelief naar de School voor Gemeneriken gestuurd. Op deze school wordt kinderen geleerd om ontzettend stout te doen. Je krijgt er lessen in vloeken, boeren en het uitvoeren van 1 april grappen. Met docenten als Meester Kattenkwaad en Juf Achterbaks zou Madelief snel uitgroeien tot een fantastische schurk, maar dat loopt allemaal net even wat anders...


De Gemeneriken is een grappig boek voor zowel kinderen die zeer stout zijn, als enorm braaf zijn. Schrijver Jeroen van Berckum heeft samen met Marianne van der Walle en uitgeverij Clavis een boek uitgebracht dat kort, bondig en laagdrempelig is. Het verhaal heeft de perfecte lengte om te blijven boeien en is daarnaast ook zeer geschikt om voor te lezen in de klas. Want deze leerkrachten staan wel heel ver van jou als docent af...toch?

 

Ik raad dit boek aan voor...

...lezers in de middenbouw die houden van een langer verhaal

...lezers die zowel van griezels als van humor houden

...lezers die wel tips willen over hoe ze nog stouter kunnen zijn!

 

Samenvatting/Omslag


Madelief Grommel is het liefste meisje ter wereld. Dat vinden haar ouders niet leuk. Daarom moet ze naar de School voor Gemeneriken. Ze krijgt er les van leerkrachten als juf Achterbaks, meester Kattenkwaad en juf Vloekgraag. Zij moeten van Madelief een echte Gemenerik maken. Maar het loopt niet helemaal zoals gepland … Een verhaal over een meisje dat een echte rebel is door lief te zijn. Voor stoute én brave kinderen vanaf 8 jaar.

Comments


bottom of page