top of page

Yannicks reis door Araluèn: De Grijze Jager deel 14 - Het duel bij Araluèn

Bijgewerkt op: 26 jun. 2023


De Grijze Jager deel 14, John Flanagan, Gottmer, cover

Let op, dit verhaal bevat spoilers van deel 13... Lees dus eerst deel 13!

Nu Maddie weet van de clan van de rode vos, is zij de sleutel om zowel haar vader als moeder te redden in een uitzichtloze situatie. Cassandra (ofwel prinses Evalynn) zit in een toren opgesloten met een aantal handlangers en met koning Duncan. Dat terwijl haar vader Arnaut vastzit met Grijze Jager Gilan en een aantal goed getrainde soldaten bij een ruïne op een berg. Ze worden namelijk belegerd. Hoe gaat Maddie ervoor zorgen dat Arnaut en Cassandra bevrijd worden?Allereerst gaat ze natuurlijk door de geheime tunnel en vandaar komt ze al sluipend bij Cassandra terecht. Haar moeder is zielsgelukkig haar te zien en daarna bedenken ze een plannetje. Ze weet dat de bemanning van de Reiger (hiervoor moet je ook even de Broederband gelezen hebben, maar wees gerust, dit zijn maar tien delen ;-) ), in de buurt is, omdat die pasgeleden langs waren gekomen. En het gezegde gaat dat een Skandiër staat voor minimaal 3 normale mannen op het slagveld. Maddie moet dus naar hen toe om ze te overtuigen om Arnaut te bevrijden. Daarna komen ze weer terug door de geheime tunnel en bevrijden Cassandra. In de tussentijd moet Cassandra de verrader Dimon bezighouden. Lukt het Cassandra om Dimon van zich af te houden? Lukt het Maddie om de bemanning van de Reiger te overtuigen om Arnaut te bevrijden? Kan Arnaut standhouden tegen de aanvallen van de clan die beneden zit? Je leest het in het zenuwslopende deel 14.


Deel 14 van de Grijze Jager is meeslepend en weer een echte pageturner. Het is ook één van de eerste boeken zonder Halt en Will en dat vind ik persoonlijk erg jammer. Maar logischerwijs zijn zij ook wel een beetje uitgemolken en moeten er nieuwe versere karakters opstaan. Maddie is een prachtige toevoeging en ook de onderbelichte Gilan krijgt een prominente rol in het verhaal. Je begint tijdens het lezen van het verhaal wel een echte hekel te krijgen aan Dimon en met een paar mooie trucjes (die blijkbaar bij mij ontzettend werken) weet John Flanagan je weer te verbazen in een geweldig avontuur! Op naar weer een nieuwe episode.


 

Ik raad dit boek aan voor...

... alle kinderen die gek zijn op avontuurlijke boeken.

... alle fans van de Broederbandserie.

... een ieder die het ook leuk vindt om grapjes uit te halen met iemand met claustrofobie die in een krappe tunnel loopt.

 

Samenvatting/Omslag

Het duel bij Araluen is het veertiende deel in de spannende serie De Grijze Jager van auteur John Flanagan. In het vervolg op de spannende cliffhanger van deel 13 gaat de strijd tegen de Clan van de Rode Vos verder. Om haar vader en Gilan te helpen ontsnappen uit het oude fort op de heuvel, doet leerling-Jager Maddie er alles aan om de broederband De Reigers te vinden. Alleen met hun hulp maakt zij kans de tegenstander te verslaan. Zullen ze op tijd zijn om koning Duncan en prinses Cassandra uit de toren van kasteel Araluen te kunnen bevrijden?
Comments


bottom of page