top of page

De Gruffalo en zijn vrienden - Adventskalender (4+) | Elke dag een verrassing!Adventskalenders zijn er in alle soorten en maten. Je kunt hierbij denken aan de adventskalender van Rituals, waarin er elke dag weer een heerlijk geurtje, olietje of andere cosmetische luxe op je staat te wachten. Of die van Milka, waarbij je jezelf elke dag kunt verblijden met een stukje overheerlijke chocolade. Het zijn vooral leuke adventskalenders voor volwassenen (hoewel een chocolaatje er bij een kind ook zeker in gaat), maar wie een wat meer educatieve en vrolijke adventskalender wil uitproberen, hoeft niet verder te zoeken. Lemniscaat brengt dit jaar namelijk de adventskalender van Gruffalo en zijn vrienden naar Nederland, waarbij elke dag een miniboekje voor je klaar staat!


Ja, je leest het goed. Lemniscaat blijft bij zijn leest door één groot boek uit te brengen waarin vierentwintig kleine boekjes zich schuilhouden. Deze boekjes zijn gebaseerd op de verhalen van het duo Julia Donaldson en Axel Scheffler. Hierbij moet je denken aan De Gruffalo, De slak en de walvis, Stap maar op mijn bezemsteel en nog veel meer. Heb jij deze prentenboeken al eerder voorgelezen aan je zoon of dochter? Dan is het ontdekken van deze kalender al helemaal een feest!


Zoals gezegd vind je in deze kalender bij elke dag een miniboekje. De miniboekjes variëren voornamelijk tussen puzzelboekjes en kleurboekjes. De kleurboekjes geven soms volledig de ruimte voor eigen creativiteit, maar geven soms ook kleine tekenopdrachtjes mee. De puzzelboekjes bevatten opdrachten als 'zoek de verschillen' en 'tel het aantal dieren op deze pagina'. Nergens worden de puzzelboekjes echt moeilijk: ze zijn vooral erg vermakelijk. De kleurboekjes zullen voor kleuters en kinderen van de middenbouw regelmatig een uitdaging vormen door de kleinschaligheid. Naast deze doe-boekjes zijn er ook miniverhaaltjes en liedboekjes. Bij laatstgenoemde moet je wel zelf even op zoek gaan naar het oorspronkelijke liedje. De Nederlandstalige website van De Gruffalo is helaas nog niet online. Daarom raadt Lemniscaat de lezer aan om naar Engelstalige website te surfen. Gelukkig is muziek een universele taal.


Al met al is de adventskalender van Gruffalo en zijn vrienden een prachtig, groot exemplaar waar kinderen lekker mee bezig kunnen zijn. Zoals gezegd zal deze kalender echt tot zijn recht komen als de kinderen op voorhand al bekend zijn met de iconische prentenboeken van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Haast je dus snel naar de lokale boekhandel om met deze adventskalender aan de slag te gaan!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van adventskalenders (duh!)

...kinderen die al bekend zijn met de boeken van Julia Donaldson en Axel Scheffler

...ouders die eens een adventskalender zoeken waar je niet dik van wordt

 

Samenvatting/Omslag

Tel af tot Kerstmis met 24 miniboekjes van de Gruffalo en zijn vrienden Tel af tot Kerstmis met al je favoriete prentenboekfiguren van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Deze feestelijke adventskalender bevat 24 miniboekjes, gebaseerd op de populaire prentenboeken De Gruffalo, Stap maar op mijn bezemsteel, De slak en de walvis en nog veel meer... Iedere dag van advent wordt een feestje met deze kleur-, teken, puzzel- en spelletjesboeken en de liedjes en versjes om samen van te genieten!

Comments


bottom of page