top of page

De Gruwelijke Generaal - dictators kunnen ook goedaardig en hilarisch zijn!

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Door Sander van Genderen - Een dictator is een leider van een dictatuur. Een dictatuur is manier van regeren waarbij de macht van een land in handen ligt van een klein groepje mensen, soms zelfs in de handen van één iemand: een dictator! Zo ligt de de macht van Costa Banana, een fictief maar tropisch landje, in de handen van president Fernando. En Fernando is nogal gek op zichzelf!

Boek De Gruwelijke Generaal, deel een van de Costa Banana serie

President Pablo Fernando heeft allerlei bizarre wetten aangenomen. Zo moeten alle kinderen in Costa Banana Pablo heten en elke vrijdag staat er verplicht bananensoep op het menu! 'Waarom?' hoor ik je denken. Omdat de president het recept zelf heeft uitgevonden en het de lekkerste soep ter wereld vindt. Daarnaast moet je alle berichtjes

op zijn Facebook liken. Is dat dictatoriaal? Dat willen wij namelijk ook wel!


De Gruwelijke Generaal gaat over de macht in Costa Banana. Generaal Sjasliek is een vertrouwenspersoon van president Pablo Fernando, maar in het geheim bedenkt Generaal Sjasliek een plan om de macht over te nemen. Daarvoor heeft hij geheime vrienden weten te maken binnen de paleismuren. Ondertussen merken de kinderen van de president, Fico en Rosa, dat er iets niet pluis is. Ze gaan op onderzoek uit en al snel merken ze dat Generaal Sjasliek iets uitvoert. Iets wat niet goed gaat uitpakken...


De Gruwelijke Generaal is het begin van de succesvolle Costa Banana reeks van schrijver Jozua Douglas. Het verhaal is ontzettend grappig geschreven, maar brengt tegelijkertijd ook een hoop spanning met zich mee. Want zeg nu eerlijk, ben jij niet nieuwsgierig geworden na het lezen van bovenstaand stukje?

 

Dit boek is voor...


...lezers die van grappige verhalen houden

...lezers die graag op reis gaan naar een warm, tropisch eiland

...lezers die van een serie houden

 

Samenvatting / flaptekst


Rosa en Fico zijn de kinderen van president Fernando. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen?


Naast onze bespreking van het boek die je hierboven kunt zien, heeft Jozua Douglas ook een prachtige boektrailer voor De Gruwelijke Generaal. Kijk er zelf maar eens naar!


Comments


bottom of page