top of page

De Jongen die iedereen laat lachen | Geloven in je dromen

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Het boek De Jongen die iedereen laat lachen

We hebben allemaal wel onze dromen. Dromen over wat we als kind later wilden worden. Dromen over een zangcarrière wanneer je jezelf overtuigend vindt zingen onder de douche. Dromen over het spelen van een Champions League finale wanneer je een bal onder je voet door kunt halen. Hoewel het soms onmogelijk lijkt, kun je met het nodige doorzettingsvermogen en geloof soms toch een heel eind komen. Zo dacht ook Billie Pieters, alhoewel zijn geloof wel van heel ver moest komen.


Billie Pieters heeft een probleem. Zijn grootste hobby is grappen vertellen, maar helaas gaat dit niet zo gemakkelijk. Hij heeft de grappen allemaal in zijn hoofd zitten, maar ze naar buiten brengen is het probleem. Billie stottert namelijk en niet zo'n beetje ook. Het zorgt ervoor dat hij buiten zijn vertrouwde omgeving het liefst heel de dag zijn mond dichthoudt en dat is zonde, want Billies grappen zijn uitzonderlijk leuk.

''Een olifant doet mee aan een toneelstuk. Toneel stuk.''

Wanneer Billie aan het begin van het boek naar de middelbare school gaat, is hij erg bang. Zeker wanneer zijn mentor het idee heeft om een uitgebreid voorstelrondje te doen. Billie verzint allemaal manieren om daar onderuit te komen, maar moet er uiteindelijk toch aan geloven. Hij verzint een slimme manier om niet te hoeven praten, maar zich toch voor te stellen. Het wordt erg gewaardeerd door zijn groepsgenoten en mentor, behalve door William Baars. Hij krijgt al snel door dat Billie stottert en maakt hem het leven zuur.


Ondertussen heeft Billie Pieters op YouTube de nodige cabaretiers in actie gezien en besloten dat hij dat ook wil. Zijn oma is het daar roerend mee eens, want die is zijn grootste fan. Billie wil echter eerst van zijn gestotter afkomen voordat hij op een podium gaat staan en dat blijkt een hele opgave.


De Jongen die iedereen laat lachen is een boek vol met droge humor van Billie zelf. Daarnaast is Billie een prachtig voorbeeld van iemand die eerst niet in zichzelf gelooft, maar uiteindelijk wel de knop durft om te zetten. Hiermee is Billie een schoolvoorbeeld voor iedereen die zijn dromen niet durft na te jagen! Zit jij altijd te dubben over of je iets wel of niet moet doen? Dan is De Jongen die iedereen laat lachen wat jij nodig hebt!

 

Dit boek is voor...

...de grappenmakers onder ons

...lezers die willen weten hoe je je dromen najaagt

...lezers die willen weten hoe het is om te stotteren of zelf stotteren

 

Samenvatting/omslag


Wat is de overeenkomst tussen een ovenwant en iemand die stottert? Je merkt pas hoeveel ze kunnen hebben als ze voor hete vuren komen te staan. Billie Pieters is een elfjarige jongen met maar één droom: een stand-up comedian worden. Hij doet niets liever dan het bedenken van de leukste grappen en pakkende slotzinnen. Er is alleen één probleem: Billie stottert. Op school zegt hij zo min mogelijk, en zijn grappen durft hij alleen aan zijn oma te laten horen. Maar Billie kan niet voor eeuwig blijven wegrennen. Kiest hij voor de spotlight, of blijft hij liever onzichtbaar? De jongen die iedereen laat lachen is een grappig en ontroerend verhaal over vriendschap en durven zijn wie je bent.


Comments


bottom of page