top of page

De jongen die met een walvis zwom (9+) | Een succesvol vervolg


Ik houd ervan wanneer boeken direct vol actie beginnen. Het zorgt ervoor dat het verhaal je meteen bij je kladden grijpt en (hopelijk) niet meer loslaat. Toen Nizrana Farook haar debuut Het meisje dat op een olifant ontsnapte schreef, was ik al snel verkocht. Ze wist in het eerste hoofdstuk zoveel spanning en actie te bundelen, dat je als lezer gewoon niet kon stoppen met lezen. Het doet mij deugd om te zeggen dat ook in dit nieuwe avontuur, De jongen die met een walvis zwom, de actie en spanning alom aanwezig is.

Dit nieuwe avontuur in het fictieve Serendib speelt zich grotendeels af op zee. Op het strand van een vissersdorp spoelt de mysterieuze vreemdeling Zheng aan. Hij is flink toegetakeld, maar weet aan vissersjongen Razi een verhaal te vertellen over een verborgen schat, boeven en zeemonsters. Al snel komt Razi in aanraking met Marco en Kok, die op zoek zijn naar Zheng. Zij zijn verantwoordelijk voor een schipbreuk en zijn op zoek naar dezelfde schat als Zheng. Nadat Razi de mysterieuze jongen voor een eerste keer heeft gered, wordt alles er zeker niet veiliger op. Wie is deze vreemdeling en moet Razi samen met zijn zus Shifa zijn leven riskeren voor iemand die hij helemaal niet kent?


De jongen die met een walvis zwom is een heerlijk boek dat prachtig is vormgegeven en boordevol actie is. De kaft en de bladspiegel spreken tot de verbeelding, waardoor je het avontuur van zo'n 200 bladzijdes zo achter de rug hebt. Wie het eerste deel al erg beviel en nadrukkelijk op zoek is naar meer, heeft geen enkele reden om niet naar de boekwinkel te rennen!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van het eerste deel, Het meisje dat op een olifant ontsnapte

...fans van actie en spanning

...lezers die ook wel eens met een walvis willen zwemmen

 

Samenvatting / Omslag

De vissersjongen Razi zit op het strand te kijken hoe jonge schildpadden uit hun ei komen, wanneer er een boot aan komt dobberen. Hij lijkt verlaten, tot Razi een kleine, stille hand over de rand ziet hangen… In de boot vindt hij Zheng, die is ontsnapt aan de verdrinkingsdood toen het schip waarop hij zat zonk. Zheng zit vol verhalen over zeemonsters en verborgen schatten, maar ook over de slechteriken die achter hem aan zitten. En nu Razi van de schurken weet, lopen ook hij en zijn zusje Shifa gevaar. Zo begint een opwindend avontuur in de schaduw van het grootste zeemonster van de wereld… Nizrana Farook is geboren en getogen in Colombo, Sri Lanka, en de prachtige landschappen van haar thuisland vinden hun weg naar de verhalen die ze schrijft. Ze heeft een masterdiploma in schrijven voor kinderen en jongeren en woont in Hertfordshire met haar man en twee dochters.

Comments


bottom of page