top of page

De Jongen en de Walvis | Of was het een blauwe vriendvis?

Bijgewerkt op: 4 okt. 2021


Je zal maar ergens wonen samen met iemand die je eigenlijk niet zo leuk of aardig vindt. Diegene laat zijn stinksokken overal slingeren, die ruimt nooit af en is een ontzettende opschepper en aansteller. Dan betekent het dat je eigenlijk niet zo blij bent als je thuiskomt, of dat je er iets aan moet doen. Maar wat nou als je alleen woont en je bent je beste vriend ergens anders tegengekomen, moet je dan het heft in eigen handen nemen?


Dat is de vraag die Linde Faas je stelt in haar (solo)debuut De jongen en de Walvis. Want als je iemand tegenkomt waarmee je de grootste lol hebt, waar je je veilig en vertrouwd bij voelt en waarbij je je dus "thuis" voelt...is dat dan de plek waar je moet en wil zijn, of is het de plek waar je ooit besloten hebt een huis te kopen?


De Jongen en de Walvis is een boek van weinig woorden, maar met waanzinnige platen getekend door de geweldige Linde Faas. Haar tekeningen prijken al bij topschrijvers als Paul Biegel en Pieter Koolwijk, maar nu zijn ze te bewonderen in een door haar geschreven boek. Kortom een prachtig getekend boek, met een misschien wel nog prachtiger moraal.

© Illustratie van Linde Faas - Lemniscaat
 

Dit boek is voor...

...lezers die houden van mooie tekeningen

...lezers die houden van een mooie boodschap

...lezers die ook wel eens op een bootje in de oceaan zitten

 

Omslag/Samenvatting


Er was eens een jongen die graag alleen was. Maar op een dag viel hij in slaap… In droomachtige afbeeldingen vertelt Linde Faas het verhaal van een toevallig treffen tussen een jongen en een reuzenwalvis. Door deze ontmoeting komt de jongen erachter hoe fijn het is om: iemand om mee te spelen iemand om mee te ontdekken iemand om zich mee te verwonderen … een vriend te hebben. Een prachtig, ontroerend prentenboek dat je doet verlangen het steeds opnieuw te lezen… en een vriend te hebben zoals de walvis.Comments


bottom of page