top of page

De Klos | Musi Mago neemt wraak


De klos, Meneer Musi Mago's Magische Muziekinstrumenten, Jeroen van Berckum, Pear productions, omslag, Lucas en Derk, magisch keyboard

Soms zie je iemand voorbij komen die net iets gedaan heeft wat onvergeeflijk is. Denk aan heel erg onaardig zijn naar mensen die hem proberen te helpen, of iemand duwen zodat diegene in de hondenpoep stampt en er daarna heel erg hard om staat te lachen. Of misschien wel iets ergers, iemand kleineren, beledigen of pesten. Ik zou het heel erg fijn vinden als ik dan een instrument zou hebben, waarmee ik diegene zou terugpakken. Wat nou als er een "echt" instrument bestaat om wraak te nemen op iemand die jou of een ander heeft geschoffeerd? En dan niet zomaar een instrument, maar het meest veelzijdige instrument ter wereld: een keyboard.De Klos is een boek geschreven door Jeroen van Berckum. Het is het derde boek in een (en dat is nu al bekend) langere reeks over Musi Mago's muziekwinkel. Wat ik heel tof vind is het voorwoord, waarin wort verteld dat een wereld vol fantasie de mooiste wereld is die er is. Ook dit is al vermeld in een stuk over het tweede boek Kijk uit wat je wenst.


Dit deel gaat over een tweeling. Derk en Lucas fietsen langs een muziekwinkel en Lucas wil heel graag een keyboard. In de winkel proberen ze het één en ander uit, maar na een tijdje komt er een grote mysterieuze goedlachse man met een snor en een bos grijs haar op hen af. Na wat schermutselingen met een onbeschofte bekakte mevrouw stelt de man een ander instrument voor.


Dit is een klein mini-keyboardje, maar wel één met een bijzondere functie: de strekenuithaalknop. Met die knop kunnen ze mensen een lesje leren, zoals de onbeschofte bekakte vrouw. De vraag is niet of, maar wanneer de jongens de strekenuithaalknop zullen gebruiken, maar ja... Komen ze daarmee juist niet nog meer in de problemen? Zeker als ze iemand anders vinden die ook wel heel erg veel interesse toont in het keyboard.


De Klos is een rustgevend boekje zonder al te veel poespas. Er zit wat spanning in, maar het zal je niet helemaal van je sokken blazen. Desalniettemin ben je ontzettend benieuwd naar alle 50 functies van het keyboard en hoe die in te zetten zijn. De personages zijn raak gekozen. Een tweeling waarvan de één serieus is en de ander ondeugend, levert vaak toffe boeken op. Het is wellicht niet het eerste boek dat bij boekenfanaten op de lijst komt, maar ik vond het heerlijk om te lezen! Er zit humor, fantasie en een beetje spanning in. Een hele fijne combinatie. Enne...ik verlang inmiddels naar zo'n supertof keyboard!

 

Dit boek is voor...

... lezers die houden van grappige boeken

... lezers die houden van fantasie

... lezers die heerlijk wraakzuchtig zijn (Sander)

 

Samenvatting/Omslag

De tweelingbroers Derk en Lucas krijgen een keyboard van de zonderlinge meneer Musi Mago. Zodra ze het instrument bespelen, gebeuren de meest bizarre dingen. Dan duikt iemand met kwade bedoelingen op, die mogelijkheden voor slechte doeleinden ziet. Zij wil het instrument stelen en deinst voor niets terug. Kinderboek voor 8-10 jaar.

Comments


bottom of page