top of page

De koning zonder spierballen | Dit is een understatement...

We kunnen er letterlijk en figuurlijk niet omheen dat steeds meer mensen een maatje meer hebben. Ik wil hier zeker geen pleidooi starten voor fatshaming, maar enkel een feit constateren. Wanneer het 1 januari is vinden miljoenen mensen hun weg weer naar de sportschool. Dit jaar wordt alles anders! De koning in De Koning zonder spierballen is ook een beetje dik. Wel meer dan een beetje. Dat komt voornamelijk omdat hij veel eet en weinig uitvoert. Dat moet wel een keertje klaar zijn, zo oordeelt zijn vrouw!


De koning wordt met zijn flatoeter en al van de bank gesodemieterd en aan het werk gezet. De koning weet in eerste instantie niet wat hem overkomt, maar snapt dat er wel iets móét gebeuren. De wipkip bezwijkt onder zijn gewicht en ook de badkuip is niet meer helemaal op maat voor zijn gigantische gestalte. Hoe kan hij zorgen dat er wat kilootjes afgaan?


Zo start een zoektocht naar dé manier om op een leuke manier af te vallen. Uiteraard passeert de sportschool hierbij al snel de revue. Kenners van de boeken van Levina van Teunenbroek en Charlotte Bruijn weten wat er in deze reeks prentenboeken altijd wel voorbijkomt: een uitklapplaat! Dit keer is het het sportpaleis dat uitgevouwen kan worden om eens goed te aanschouwen. De vraag is of de koning hier uiteindelijk zijn heil gaat vinden of toch bij iets anders uitkomt.


De koning zonder spierballen is iets minder gespitst op hilariteit, maar nog altijd een grappig deel in de reeks over de koning en zijn familie. Dit verhaal kent iets meer een onderliggende laag over problemen aanpakken, linksom of rechtsom. De realiteit accepteren zoals die is. Ik hoop dat ik van mijn vriendin nog wel op de bank mag blijven liggen.


 

Ik raad dit boek aan voor...

...fans van de vorige delen.

...een luchtig verhaal over aanpakken en doorzetten.

...fans van uitklapplaten, ik blijf het zeggen!

 

Samenvatting/Omslag

De koning heeft het helemaal voor elkaar: een lieve koningin aan zijn zij, een slimme dochter die keurig haar best doet tijdens haar prinsessenlessen én een uitstekend paar billen. Maar hij is ook een beetje lui geworden. Zo lui, dat hij inmiddels eigenlijk niet meer zo goed in het bubbelbad past. Gelukkig weet de koningin wel raad: tijd om naar het sportpaleis te gaan! Daar start de koning vol goede moed met ballet, boksen en yoga. Maar is er niet een veel betere manier om spierballen te kweken?

De koning zonder spierballen is een hilarisch prentenboek over waarom buitenspelen misschien wel de állerbeste sport is! Met spectaculaire uitklappagina van het sportpaleis.

Comments


bottom of page