top of page

De Magische Bieb - Eenhoorn in paniek (7+) | Een regelrechte bende in de bibliotheek


Kinderen die naar de bibliotheek gaan, zijn op de ene school een zeldzaamheid en op de andere school veelvuldig aanwezig. Bij onze workshops polsen we vaak hoe graag kinderen lezen, hoe vaak ze worden voorgelezen en ook of ze wel eens in de bibliotheek komen. De ruimte vol boeken heeft wellicht een stoffig imago, maar heeft vaak meer te bieden dan je denkt. Als er in ieder geval één bibliotheek is waar je na schooltijd graag in zou willen struinen, dan is het de magische bieb van Femke Dekker, Mark Chambers en Billy Bones wel!


In dit derde deel van de serie volgen we nog altijd Meneer Vrolijk, Stan, Wilgje en Jonas. Al twee avonturen lang gebeuren er de meest magische en vreemde dingen in de bibliotheek. Meneer Vrolijk wordt ervan verdacht eigenlijk een tovenaar te zijn, maar zeker weten de hoofdrolspelers het niet. In dit nieuwe deel komt Flora Marij langs. Zij is een tekenares die een workshop komt geven. Al snel zien Jonas, Wilgje en Stan dat ze veel talent heeft. Wanneer Stan onverhoopt het potlood van Flora leent, gaat de workshop echter helemaal fout. Want dit is geen normaal potlood...


De Magische Bieb is onderdeel van de serie Billy Bones Bazen, waarin leesplezier centraal staat en de AVI-regels worden losgelaten. Het zijn bij uitstek boeken die geschikt zijn voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool. Met de eenhoorn in de hoofdrol is dit een boek dat wellicht wat meer bij meisjes in de smaak valt, al is het boek ook vermakelijk voor jongens in de middenbouw. Het boek leest prettig weg, heeft een fijne bladspiegel en staat vol met prachtige illustraties van Mark Chambers. Voor beginnende lezers is dit een heerlijk alternatief voor AVI-boekjes. Lees hier alvast de eerste bladzijdes!

Proeflezen De Eenhoorn in Paniek
.pdf
Download PDF • 8.25MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...jonge kinderen die houden van langere verhalen.

...leerkrachten die op zoek zijn naar AVI-alternatieven

...kinderen die ook wel eens magisch zouden willen tekenen!

 

Samenvatting/Omslag

Het is feest in de bibliotheek: er komt een illustratrice langs om een tekenworkshop te geven. Stan heeft er eerst helemaal geen zin in, totdat hij per ongeluk een magisch potlood in handen krijgt... De eenhoorn die hij daarmee tekent, komt tot leven! Voordat hij en zijn vrienden Wilgje en Jonas het weten, rent het magische wezen de bibliotheek in. Help, de eenhoorn slaat op hol! Hoe gaan de vrienden dit nou weer oplossen?!

Comments


bottom of page