top of page

De Magische Bieb - Jacht op de Frobbels (6+) | Help! Lettervreters!


Het is nog niet zo lang geleden dat we voor het eerst te maken kregen met De Magische Bieb van Femke Dekker en uitgeverij Billy Bones. Dit heeft dan ook volledig te maken met de insteek van de uitgeverij, die kinderen niet te lang op een vervolg wil laten wachten. Het eerste deel van De Magische Bieb verscheen in februari, maar halverwege mei staat het tweede deel dus al voor de deur. Hoe verloopt het avontuur in De Magische Bieb - Jacht op de Frobbels?


In dit verhaal volgen we net als in het vorige deel Wilgje, Stan en Jonas. In het eerste deel werd ontdekt dat de bibliotheek van Meneer Vrolijk niet zomaar een bibliotheek is. Er gebeuren namelijk magische dingen en figuren lijken uit boeken te ontsnappen. Nadat dit probleem is opgelost, is het hoog tijd voor een nieuw avontuur. Wilgje gaat terug naar de magische plek waar ze in het vorige deel ook al door werden aangetrokken. Maar hé... wat is dat? Ziet ze nou daadwerkelijk iets bewegen bij die muurschildering? Misschien kan ze heel even kijken wat het is...


Dat had Wilgje beter niet kunnen doen. Frobbels ontsnappen namelijk uit de schildering en gaan he-le-maal los in de bibliotheek! Frobbels zijn kleine, pluizige monstertjes die er misschien heel schattig uitzien, maar veel schade kunnen aanrichten in de bibliotheek van Meneer Vrolijk. Misschien moet hij dan ook maar zo snel mogelijk worden ingelicht door Wilgje en haar vrienden Stan en Jonas, of zou hij verschrikkelijk boos worden?


De Magische Bieb - Jacht op de Frobbels is wederom een heerlijk boek dat voor beginnende lezers lekker doorlezen is. Het gaat hier niet om 3e jaars leerlingen die echt net het lezen oppakken, maar in groep 4 en 5 is dit boek een verademing. Een langer verhaal dat de interesse van een kind langer kan vasthouden. Het boek pakt door op de aantrekkelijke snelheid en het avontuur van het eerste deel en is dus een no-brainer voor ieder kind dat plezier heeft beleefd aan het eerste deel. Het bezoeken van een bibliotheek was nog nooit zo leuk en spannend!


 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van het eerste deel van De Magische Bieb

...beginnende lezers die behoefte hebben aan een langer verhaal

...scholen die zoeken naar boeken naast het AVI-lezen

 

Samenvatting / Omslag


Hé? Dat is vreemd! Er missen opeens allerlei letters in de boeken. Al snel ontdekken de drie vrienden dat kleine, magische wezentjes de letters opeten. De boeken zijn in gevaar! Ze moeten snel uitvinden wat er aan de hand is, voordat het te laat is. Maar... wel stiekem, hè? Want Meneer Vrolijk, de vreemde bibliothecaris, mag niet weten dat Jonas, Wilgje en Stan alwéér allerlei geheimen onderzoeken in de bieb! ** Billy Bones Bazen-boeken zijn avonturen die kunnen worden voorgelezen, die je samen óf lekker zelf kunt lezen. Alle verhalen hebben korte hoofdstukken en zinnen om lezen makkelijker en leuker te maken. Kies jij voor actie en humor of voor magie en vriendschap? Met Billy Bones Bazen word jij lezen de baas!

Comments


bottom of page