top of page

De Magische Bieb - Trol op toverschoenen (6+) | Menselijke uitvindingen voor magische wezens


De Magische Bieb - Trol op toverschoenen is niet het eerste deel van de serie. Met deze uitgave zijn we namelijk al bij het vierde deel aanbeland van de magische serie van Femke Dekker. Samen met illustrator Mark Chambers en uitgeverij Billy Bones is er een avontuur ontwikkeld onder het label Billy Bones Bazen, dat zich richt op de beginnende lezers in het basisonderwijs. Geen AVI-regels, wel vuistregels waar schrijvers zich aan moeten houden. Hierdoor ontstaan er toegankelijke boekjes met een langer verhaal. In dit deel van De Magische Bieb gaan Stan, Jonas en Wilgje door de magische struik om een magische wereld te ontdekken. Dit gaat uiteraard niet zonder slag of stoot.


Via de eenhoorn waar ze in het derde deel kennis mee hebben gemaakt, vinden de hoofdrolspelers weer een weg naar een magische wereld. Een magische bieb welteverstaan. In deze wereld horen ze niet thuis. Dit wordt ze ook al snel verteld door de inwoners ervan. Feeën en elfjes vertellen dat ze niet van hier zijn, maar Stan, Wilgje en Jonas zijn hun nieuwsgierigheid niet de baas. Ze moeten meer te weten komen over deze wereld en wie er de baas is. Al snel valt de naam van Vrouwe Zwabbel. Zij zou wel eens de baas van deze plek kunnen zijn, maar een prinses is ze zeker niet!


De Magische Bieb - Trol op toverschoenen is zowel een magisch als grappig deel. Waar de vorige delen ook vooral nog een spannend laagje hadden, daar focust dit deel zich meer op de humoristische kant. Dit boekje is een succesvol vervolg van de serie, waarbij het interessant wordt of en waar een volgend deel zich gaat afspelen!

Proeflezen Trol op toverschoenen
.pdf
Download PDF • 6.29MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

...beginnende lezers die behoefte hebben aan een langer verhaal.

...leerkrachten die op zoek zijn naar AVI-alternatieven.

...iedereen die, in tegenstelling tot mij, wel kan rolschaatsen.

 

Samenvatting / Omslag


Er is een magische struik in de bieb. Wat zit daar toch achter? Dat gaan Wilgje, Jonas en Stan onderzoeken! Ze komen terecht in een bieb vol elfjes, feeën, heksen en... een grote trol. De trol denkt dat Wilgjes rolschaatsen toverschoenen zijn. Die wil ze hebben! Hoe legt Wilgje uit dat het gewoon rolschaatsen zijn? En krijgt ze ze nog wel terug?

Comments


bottom of page