top of page

De Monsterdokter 2 | De Beestachtige bedreiging


Wanneer we kwaaltjes hebben, is er gelukkig genoeg kennis en kunde om ons te helpen. Voor de mensen zijn er dokters, doktersassistenten, chirurgen en nog veel meer medische specialisten. Maar niet alleen voor de mens, maar ook voor dieren zijn er allerlei specialisten die ervoor zorgen dat ze okselfris blijven. De vraag is of we daarmee alle levensvormen van medische zorg hebben voorzien, want hoe zit het met monsters? Die hebben toch ook een dokter nodig? Gelukkig zit er in de Stokerlaan een praktijk voor monsters, waar de monsterdokter actief is.


Appie en de monsterdokter zijn terug met een nieuw avontuur waarin Schijn-Heiligen de hoofdrol spelen. Nadat Appie in het eerste deel kennismaakte met een wel heel bijzondere dokterspraktijk en vervolgens meteen aan de het werk werd gezet, is het leven als doktersassistent er niet veiliger op geworden. Al snel is er namelijk een Triffid die de praktijk teistert. Een Triffid is het beste te omschrijven als een uit de kluiten gewassen plant. Een tikkeltje moordlustig, dat zeker. Appie moet snel zorgen dat de Triffid zijn natuurlijke vorm terugkrijgt voordat iedereen in de praktijk het met zijn leven moet bekopen.


Al snel blijkt de Triffid niet het grootste probleem van de monsterdokter en Appie. Er is namelijk een Schijn-Heilige gesignaleerd en die moet zo snel mogelijk worden gevangen. Schijn-Heiligen zorgen er namelijk voor dat de ogen van monsters smelten en mensen worden gevangen in Allesomvattende Dwaasmakende HyperVerliefdheid. Niet best dus. De monsterdokter en Appie springen snel in hun eigenwijze voertuig Constance om de dag te redden, maar de gevreesde inpecteur Schaarmans heeft andere plannen...


De Monsterdokter 2 - De Beestachtige Bedreiging is weer een knotsgek verhaal dat van de hak op de tak springt. Het is een echte graphic novel met veel variatie in lettertypes, tekeningen en extra tekstvakjes. Om de humor te begrijpen, moet de lezer soms over een adequate woordenschat beschikken. Daarom is het boek vooral aan te raden voor bovenbouwers.


 

Wij raden dit boek aan voor...

...lezers die het eerste deel ook vermakelijk vonden

...lezers die houden van bizarre humor

...lezers die bladzijden met alleen letters maar saai vinden

 

Samenvatting/Omslag

Een hilarisch verhaal met nóg hilarischere illustraties!


Dit is een noodgeval! Er is een Schijn-Heilige gesignaleerd in Zwartegat. We hebben de monsterdokter nodig! Deze Schijn-Heilige is buitengewoon gevaarlijk voor monsters. Het is een bolletje van afschuwelijk zacht dons met onschuldige ogen, een schattige neus en een hoog stemmetje. Lichamelijk contact met dit weerzinwekkende schepsel dient te allen tijde te worden voorkomen! Appie is eens mens, een normaaltje, maar hij is ook monsterdokterstagiair... Dus onmiddellijk nadat hij dokter Annie v.d. Keuken-Trap over het wanhopige telefoontje heeft verteld, stappen ze in Constance de ambulance om de gevreesde inspecteur Schaarmans voor te zijn en het 'afschuwelijke' schepsel te redden, want 'de monsterdokter redt alles!'

Comments


bottom of page