top of page

Boekbespreking De Monsterdokter | Griezelen in sneltreinvaart!

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Boek De Monsterdokter

Door Sander van Genderen - Wat als de buurman die je eigenlijk nooit ziet een monster is? Zijn gordijnen zijn altijd dicht, wanneer je langsloopt stinkt het een uur in de wind en overal rondom zijn huis groeien planten en schimmels in overvloed. Ook die buurman zou een dokter nodig hebben, ook al is het een monster. Maar kan hij dan wel naar een gewone dokter? Nee? Maar waar moet hij dan heen? Natuurlijk, naar De Monsterdokter!


Waar schrijver John Kelly zijn inspiratie vandaan heeft gehaald, is natuurlijk een beetje gissen. Misschien heeft hij zelf wel mysterieuze wezens in zijn omgeving gezien? In ieder geval kwam hij op het idee om De Monsterdokter te schrijven, een boek waarin Appie in aanraking komt met zombie Morris, die hem de weg wijst naar de praktijk van dokter Annie v.d. Keuken-trap: de baas van de monsterkliniek!


Al snel merkt Appie dat er iets bijzonder is aan deze kliniek. Alle mensen die hier komen zijn raar! Of zijn het eigenlijk wel mensen? De receptioniste heeft meerdere tentakels en Morris kwam ook niet zo normaal over. Appie is terecht gekomen in een praktijk waar alleen monsters worden behandeld. Monsters die hulp nodig hebben voor de meest uiteenlopende kwaaltjes. Appie blijkt al snel talent te hebben en wordt voor klusjes gevraagd die hij misschien liever niet zou uitvoeren...


De Monsterdokter is een grappig verhaal dat in een hoog tempo plaatsvindt. Sommige moeilijke woorden worden op een grappige manier achter in het boek uitgelegd, in een speciaal daarvoor geschreven alfabetische woordenlijst. Er kan soms nog wel eens een moeilijk woord tussendoor glippen dat niet wordt uitgelegd, maar over het algemeen is het een boek dat aan het eind van de middenbouw en het begin van de bovenbouw kan worden gelezen.

Het boek ziet er heel aantrekkelijk uit. De kaft is lekker kleurrijk en je zult in het boek zelf geen bladzijde vinden zonder plaatjes. Het boek noemen ze ook wel een graphic novel, wat in het Nederlands een striproman heet. Sommige woorden zijn dan ook anders geschreven en vallen daardoor op. Misschien ken je het wel van Dagboek van een Muts of Leven van een Loser. Kortom: De Monsterdokter is een prachtig boek dat lekker snel weg leest!


Uitgeverij Moon heeft voor De Monsterdokter een boektrailer gemaakt. Bekijk 'm hieronder!


Comments


bottom of page