top of page

De Rembrandt Roof | Een spannend vervolg op de Kunstbende


Kunstroven zijn van alle tijden. Nou ja, ik gok dat ze in de grotten van Lascaux heel moeilijk een stenen muurschildering uithakten om hem te stelen. Maar sinds dat er kunst werd gemaakt, zal het ongetwijfeld gestolen zijn. In de moderne tijd waren er natuurlijk vele kunstroven. Denk alleen al eens aan alle kunst die door de Nazi's is gestolen en ontvreemd, maar ook aan de vele Egyptische sarcofagen in Engelse musea en dan heb ik het nog niet eens over de roofovervallen. Die zijn natuurlijk het meest spectaculair. De meest spectaculaire kunstroof is die in Boston geweest in 1990, waar dieven voor zo'n 300 miljoen euro aan schilderijen hebben gestolen. Waaronder een aantal zeer gewaardeerde Rembrandts!


Art loopt door het museum van zijn vader en hij vertrouwt het niet. Er loopt iedere dag een mevrouw door het museum op exact hetzelfde tijdstip met het perfecte aantal passen het museum uit. Als hij iedere dag van de week die vrouw onderzoekt en de vrouw blijkt iedere dag op exact hetzelfde tijdstip daar te zijn met exact dezelfde aantal passen, dan weet hij het zeker. Maar wie gaat hem geloven?


Camille vindt het heerlijk dat Art nu bij haar op school zit en ze lopen iedere dag samen naar huis. Maar deze week gedraagt Art zich raar. Hij wil niet meer met haar mee naar huis en uit school loopt hij direct een andere kant op. Hij zal toch geen andere vrienden hebben? Als Camille hem volgt, blijkt dat hij gewoon naar het museum loopt zonder haar. Terwijl dit de fijnste plek ter wereld is! Als Camille wordt betrokken in de gedachten van Art, denkt ze dat hij gek is. Maar hoe verder ze meekijkt naar de mysterieuze vrouw, des te meer ze Art gaat geloven. Kunnen ze bewijzen dat er een grote kunstroof wordt gepleegd, op de avond dat de koningin van Engeland langskomt?


De Rembrandt Roof is het spannende vervolg op het Van Goghmysterie van Deron Hicks. Zijn fascinatie voor Nederlandse meesters krijgt dus een vervolg, en wat voor één! Het spannende boek speelt zich af in Washington waar Art nu met zijn vader woont. Dit deel is in mijn ogen iets minder een heksenjacht, maar er gebeuren zeker dingen die bijdragen aan de spanning van het boek. Het is iets gelaagder, waardoor het niet meteen duidelijk is wie de dader is van de roof. Dat maakt het boek iets trager, maar zeker niet minder interessant. Je voelt namelijk tijdens het lezen iedere keer dat er gevaar op de loer ligt, ook al weet je niet waar het vandaan komt! En dat is een zeer belangrijk ingrediënt van een goed boek!


Inkijkexemplaar - De Rembrandt-roof
.pdf
Download PDF • 5.20MB
 

Ik raad dit boek aan voor...

... kinderen die houden van een spannende achtervolgingsthriller

... alle mensen die gek zijn op kunst

... een ieder die slecht is van vertrouwen

 

Samenvatting/Omslag

DE KUNSTROOF VAN DE EEUW STAAT OP HET PUNT TE BEGINNEN!

Art weet het zeker: er gaat iets ergs gebeuren in de National Portrait Gallery in Washington D.C. Maar zijn enige bewijs is ijskoffie, tweeënveertig stappen en een mysterieuze vrouw die op gezette tijden in het museum verschijnt.

Art en zijn beste vriendin Camille gaan op onderzoek uit, en ontdekken een plan voor de grootste kunstroof ooit. Maar met een miljard dollar aan schilderijen op het spel en niemand die hen gelooft, is het aan Art en Camille om dit complot op te lossen.

Deel 2 in de spannende detectiveserie Kunstbende, voor lezers vanaf 10 jaar. Met interactieve qr-codes!

Comments


bottom of page