top of page

De ridder zonder billen (3+) | Wanneer je billen voor het uitzoeken hebt

Bijgewerkt op: 13 jan. 2022


Een prentenboek waarin billen centraal staan. Je moet er maar op komen! Levina van Teunenbroek besloot samen met illustratrice Charlotte Bruijn en uitgeverij Van Holkema & Warendorf een verhaal te maken over een prins die zijn billen volledig is kwijtgeraakt. Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar wat moet een ridder zonder billen? Wat moet de mens überhaupt zonder billen? De ridder laat het er in ieder geval niet bij zitten en besluit na wat te treuren op onderzoek uit te gaan. Hoe komt hij aan een nieuw setje overheerlijke billetjes?


Het verhaal begint meteen met misère. De ridder is immers zijn billen al verloren voordat het verhaal van start is gegaan. Treurend staat hij in het ridderbos, want zonder billen ziet zijn toekomst er totaal niet rooskleurig uit! Hij besluit dan ook al snel om niet bij de pakken neer te gaan zitten en wordt via de krant op de hoogte gebracht van een billenwinkel aan de andere kant van het land, echt waar!

''Op een morgen las hij tot zijn vreugde in de krant, over een billenwinkel aan de andere kant van het land.''

Het is een helse tocht die hij, geheel kilmaatneutraal, op de fiets aflegt. Niet erg prettig zonder billen uiteraard, maar hij heeft het er voor over. Eenmaal aangekomen in de billenwinkel word je als lezer getrakteerd op een uitvouwbare voorstelling van de meest uiteenlopende achterwerken. Een prachtig geïllustreerde billenwinkel is voor elke kind een feest om door te spitten. Welke billen zou jij uitkiezen als je de keuze had?


Eenmaal nieuw zitvlees te hebben uitgekozen, wordt de zoektocht naar een prinses voortgezet. Blakend van het zelfvertrouwen en een nieuw achterste zou dit nu toch wel moeten lukken, niet? De Ridder zonder billen is een hilarisch avontuur dat voor kinderen vanwege het onderwerp sowieso al 1-0 voor staat. Daarnaast is het verhaal prachtig op rijm geschreven, makkelijk te begrijpen voor de jongste lezers en kleurrijk vormgegeven. Het feit dat we inmiddels al met de negende(!) druk te maken hebben, geeft al aan hoe ongekend populair dit boek is. Geheel terecht in mijn ogen!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...de jongste lachebekken!

...ouders die graag op rijm voorlezen

...kinderen en ouders die ook graag hun achterwerk zouden vervangen

 

Samenvatting / Omslag


Er was eens een ridder… zonder billen!

Er was eens een ridder zonder billen. Die was verdrietig, want het liefst zou hij willen dat hij een prins werd en niet voor heel even, maar voor een lang en gelukkig leven. Een sprookjesachtige oplossing ligt voor de hand, waardoor hij bij zijn droomprinses belandt. De ridder zonder billen is een geestig en origineel prentenboek over een onderwerp dat tot de verbeelding van elke kleuter zal spreken. Met grappige illustraties van Charlotte Bruijn en een speciale ‘billenwinkel’-uitklappagina.

Comments


bottom of page