top of page

De school op de rand van Sageland (10+) | Over zielloze draken


Monsters zijn er in alle kleuren en soorten. Zo heeft Tjerk Noordraven een hele encyclopedie vol met monsters geschreven. De monsters die ik zelf het engste vond, waren by far de monsters die iets deden met zielen. Zielen zijn op de één of andere manier niet grijpbaar, maar tegelijkertijd schrikt het af als monsters iets doen met jouw "zijn". Stel je nou eens voor dat zo'n zielenpikker zich ook nog eens kon nestelen in een geweldige grote, rottende draak die vel over been is. Supereng! En dat is ook de grote tegenstander in Heather Fawcetts nieuwe boek: De school op de rand van Sageland.


Na Het Eiland van Verloren Woorden besloot Fawcett een nieuw magisch verhaal te schrijven, namelijk. Dit verhaal gaat over Herfst en Herfst woont aan de rand van het kasteel, waar nieuwe tovenaars opgeleid worden. Kunnen toveren was een unicum en Herfst droomt ervan om te kunnen toveren en op de toverschool te zitten. Nu zit ze samen met opoe en andere wezens en werkt ze als monsterhoedster. Ze zorgt ervoor dat de monsters waar de tovenaars van de school tegen kunnen oefenen, echte monsters en voornamelijk draken zijn. Als op een dag haar tweelingbroer Winter spoorloos verdwenen is, gaat ze op zoek.


Ze vindt een interessante en niet-verwachte bondgenoot in Kai; een tovenaar op de tovenaarsschool. Over Kai is een profetie uitgesproken, namelijk dat hij ooit de grote slechte draak in het woud zou uitschakelen, namelijk de holle draak. Echter heeft Kai ook Herfst nodig, want hij is ontzettend bang voor draken. Kan Herfst hem helpen om over zijn angst heen te komen, zodat hij zijn profetie weet uit te laten komen? Kan Kai Herfst helpen om Winter terug te krijgen? Dat lees je in De school op de rand van Sageland.


In De School op de rand van Sageland overtreft Heather Fawcett zichzelf weer, door een geheel nieuwe magische wereld te creëren, met nieuwe wezens, nieuwe toverspreuken en supertoffe draken. Zou je je bijvoorbeeld kleine draakjes kunnen voorstellen die maar één beet nodig hebben om jou te verlammen, waarna je een langzame pijnlijke dood sterft. Gelukkig hebben de monsterhoeders de "spraak". Die "spraak" zorgt ervoor dat die wezens jouw stem kunnen horen in hun hoofd en daarna gehoorzamen.


Door de fabelachtige wezens en de spreuken die Fawcett creëert, is dit echt een magisch boek dat niet mag ontbreken in je schoolbibliotheek. Het begin van een magisch avontuur is altijd enorm inkomen, omdat je een magische wereld maakt die niet helemaal lijkt op die van jou. Laat je meenemen in de prachtige fantasie van De School op de rand van Sageland en ontdek hoe schrikbarend de holle draak is!

 

Dit boek raden wij aan voor...

... kinderen die houden van magische boeken als Nevermoor en Harry Potter

... een ieder die gek is op nieuw verzonnen magische wezens

... een ieder die ook stiekem vermoedt een heks te zijn

 

Samenvatting/Omslag

Sinds haar tweelingbroer Winter verdween is alles anders voor Herfst, een 12-jarige monsterhoeder in dienst van Haardstede. Op die school leren jonge magiërs hoe ze het koninkrijk moeten verdedigen tegen de monsters in de Mildernis, maar Herfst waagt zich al iedere dag in dat verraderlijke woud, op zoek naar antwoorden.

Dan krijgt ze bezoek van sterleerling Kai. Hij is voorbestemd om de Holle Draak te verslaan, de grootste dreiging uit de Mildernis. En Kai stelt een interessante ruil voor…

Comments


bottom of page