top of page

De Speurders van Morgen | Hoe reageer je wanneer je weet wat er gaat gebeuren?

Door de tijd reizen heeft in boeken altijd iets gevaarlijks, want kun je door de kleinste verandering in het verleden, de toekomst natuurlijk dusdanig veranderen. Je weet nooit wat de kleinste verandering teweeg zal brengen in het evenwicht van de wereld. Het butterfly effect is zo'n voorbeeld daarvan, wanneer er een vlinder in Australië een andere kant op vliegt, kan dat zoveel gevolgen hebben, dat het kan leiden tot een tornado in Amerika. Toch wagen schrijvers zich vaak aan parallelle universums en terug in de tijd of vooruit in de tijd reizen. Zo ook Jeroen van Berckum. Opa is namelijk in terecht gekomen in een andere tijd, hij weet nu wat de toekomst brengt en waarschuwt daar Jonas en Maartje voor.


De Overval

De Overval, Jeroen van Berckum, Clavis, Cover

Jonas zit op de middelbare school en is gek op geschiedenis. Als hij een werkstuk over de Tweede Wereldoorlog moet maken, kan hij zijn geluk niet op. Totdat hij te horen krijgt dat het een groepsopdracht is, met niemand minder dan... Maartje, zijn grote pestkop in de groep. Maartje is gek op Instagram en haar uiterlijk, maar staat een vette onvoldoende voor geschiedenis. Ze moet een 8 halen, maar dan moet ze ineens met Jonas samenwerken. Hij is die loser die zij ooit gepest heeft en die arm is.


Wanneer Maartje met Jonas meegaat, krijgen ze meteen erge ruzie. En dit komt omdat Jonas' opa bij zijn moeder en hij inwoont en bouwt aan een tijdmachine. Jonas' vader is overleden en op de dag dat hij binnen zit met Maartje, weet zijn opa zeker dat hij door de tijd kan reizen. Op het moment dat alles klaar staat, komt Maartje binnen en probeert de dag van vandaag in te stellen op het moment dat zijn opa in de tijdmachine zit. Dit gaat helemaal mis en zijn opa is een dag verder in de toekomst terechtgekomen. Daar ontdekt hij dat er op de dag erna een verschrikkelijke overval plaats gaat vinden. Kan Jonas de overvallers stoppen?


Inkijkexemplaar - De Overval
.pdf
Download PDF • 80KB

De Kunstroof

De Ontvoering

 

De Speurders van Morgen is een fraaie reeks van Jeroen van Berckum. Het is snel, flitsend en lijkt surrealistisch. Reizen in de tijd is iets wat de hele wetenschap altijd al heeft willen doen en nu is het de opa van Jonas gelukt. Het oplossen van de vele raadselachtige gebeurtenissen is echt heel erg leuk. Ook is De Speurders van Morgen snel geschreven en leest het weg als een hogesnelheidstrein. De gebeurtenissen volgen zich in rap tempo op en toch laat het je hechten aan zowel Jonas als aan Maartje. Kortom de Speurders van morgen is een snelle detective met een vleugje magie voor de echte sensatielezer!


Ik raad deze reeks aan voor...

... kinderen die houden van spannende detectiveverhalen

... iedereen die gek is op boeken met daarin tijdreizen als thema

... een ieder die ook een maffe opa heeft


 

Samenvatting/Omslag

De Overval:

Wat zou jij doen als je wist dat er morgen een bankoverval zou plaatsvinden? Zou je dan je eigen leven op het spel zetten om dat van een ander te redden? Jonas moet zich die vraag snel gaan stellen, want zijn opa heeft een tijdcapsule gebouwd en leeft nu één dag verder in de toekomst. De berichtjes die Jonas van hem ontvangt, zijn niet mals... Het razend spannende eerste deel van De speurders van morgen.


De Kunstroof:

Sinds Jonas’ opa een tijdmachine bouwde, leeft hij één dag verder in de toekomst. Nu stuurt hij Jonas en Maartje de boodschap dat er een museumroof gaat plaatsvinden. Aan de hand van raadsels, puzzels en een escaperoom moeten zij de wereldberoemde kunstwerken zien terug te krijgen. Gaat het hun lukken? En wie is die mysterieuze Van Gogh die achter de kunstroof zit? Het razend spannende tweede deel van De speurders van morgen.


De Ontvoering:

Door de tijdmachine die hij heeft gebouwd, weet Jonas’ opa wat er morgen gaat gebeuren. Jonas en Maartje krijgen de schrik van hun leven als hij hun vertelt dat er een aantal beroemde vloggers ontvoerd zullen worden. Nog erger: Maartje is een van hen. Ze proberen de ontvoeringen te voorkomen, maar DUTCHCREEPYPASTA, degene die achter alles zit, is hen steeds een stap voor. Langzaam sluit het net zich rondom Maartje. Weten ze het te redden? Het razend spannende, los te lezen derde deel van De speurders van morgen.Comentários


bottom of page