top of page

De Sterrensteen 1 - Het Boek der Veranderingen | Op zoek naar het onverklaarbare

Bijgewerkt op: 9 mrt. 2021


Boek De Sterrensteen

De Sterrensteen - Het boek der veranderingen. Poeh, dat is nog eens een titel! In deze wereld zijn niet alle mensen het eens over het leven na de dood. Is het er wel? Zijn er daadwerkelijk mensen die geesten kunnen zien? En kun je praten met mensen die overleden zijn? Er zal altijd discussie zijn, maar dat is niet waar dit boek over gaat. De Sterrensteen - Het Boek der Veranderingen gaat namelijk over een stelletje ordinaire boeven die op zoek zijn naar iets heel waardevols. Je raadt het al: het Boek der Veranderingen!


En dat is een boek dat niet zomaar wordt gevonden. Het wordt namelijk bewaakt door De Kring, een organisatie die er al eeuwen lang voor zorgt dat het Boek der Veranderingen niet in de verkeerde handen valt. Het boek heeft namelijk een eigen leven met daarbij voorspellende gaven. Het boek kan je over van alles adviseren en heeft het dan doorgaans bij het juiste eind. Een fantastisch hulpmiddel voor mensen die slechte bedoelingen hebben natuurlijk. Dus het boek moet goed worden bewaakt.


Elfie is een meisje dat het liefst niet graag opvalt. Iets wat haar ouders overigens wel doen, want die geloven erg in het paranormale. Haar vader is vooral goed in het kweken van bijzondere planten, waar hij vervolgens effectieve goedjes mee maakt. Haar moeder is een waarzegster. Ze heeft in de schuur in de tuin haar eigen praktijk, genaamd De Sterrensteen. Hier ontvangt ze klanten die ze advies geeft. Soms bijvoorbeeld aan de hand van tarotkaarten. Je kunt je dus wel voorstellen dat Elfie liever wat minder opvallende ouders had gehad.

Op een dag verschijnt er een oude man in de tuin van Elfie. Hij kraamt nogal wat onzin uit. Tenminste, dat is hoe Elfie het in eerste instantie ziet. Hij overhandigt haar zonder pardon een boek en verdwijnt. Elfie weet niet goed wat ze met het boek aan moet, maar al snel komt ze er achter dat er veel mensen op zoek zijn naar dit ene exemplaar. Samen met haar buurjongen (waar ze eerst niet veel van moet hebben) gaat ze op onderzoek uit. Wat hebben deze gebeurtenissen allemaal te betekenen?


De Sterrensteen - Het Boek der Veranderingen is een mysterie waarin bovenbouwers lekker kunnen verdwalen. Elfie schrijft al haar bevindingen op, waardoor je als lezer goed op de hoogte wordt gehouden van de stand van zaken. Lezers die bijvoorbeeld Het Ministerie van Oplossingen leuk vinden, zullen zich met dit boek ook zeker vermaken!

 

Dit boek is voor...

...lezers die graag de speurneus uithangen

...lezers die stiekem ook wel in het paranormale geloven

...lezers die houden van lijstjes

 

Samenvatting / omslag


Wanneer een man voor de Sterrensteen staat en Elfie een verweerd boek geeft om te bewaren, duiken er schimmige figuren op in het dorp. Heeft het iets te maken met het geheimzinnige boek?


Elfie schaamt zich dood voor De Sterrensteen, de spirituele praktijk van haar ouders. Ze wil er het liefst niets mee te maken hebben. Wanneer er een man voor de praktijk staat en een verweerd boek aan Elfie geeft om te bewaren, kijkt ze daar niet echt van op. Ze is vreemde bezoekers wel gewend. Maar vanaf dat moment duiken er schimmige figuren op in het dorp. Heeft het iets te maken met het geheimzinnige boek? Kan Elfie haar nieuwe overbuurjongen vertrouwen? En lukt het haar om deze zaak op te lossen nu ze zelf het doelwit is geworden van een groep criminelen?


Comments


bottom of page