top of page

De Sterrensteen 3 - De wedstrijd van de wonderwerkers (9+) | Het griezeligste deel tot nu toe!


De Sterrensteen is een serie die ik al vanaf de uitgave van het eerste deel volg. Het eerste deel, De Sterrensteen - Het boek der veranderingen, omschreef ik als een 'mysterie waarin bovenbouwers lekker kunnen verdwalen.' Het tweede boek, De Sterrensteen - Het feest van de Wolfmaan, was een echte detective waarin de lezer in een prachtige achtbaan terecht komt vol intriges en bedrog. Nu is het derde deel uit de serie verschenen en gaan we stiekem weer een andere weg in dan we van de eerste twee delen gewend zijn, zonder de kern uit het oog te verliezen.


Het derde deel van de serie draait nog altijd om Elfie, de koppige en avontuurlijk journaliste die met haar nieuwsblog De Betweter de ene na de andere primeur weet af te leveren. Ze beleeft haar avonturen voornamelijk samen met Mats, die vooral onder de indruk is van de moeder van Elfie. Ze heeft namelijk 'opmerkelijke' ouders. Haar moeder heeft paranormale gaven en haar vader is gek op planten, waarmee hij bijzondere brouwsels weet te maken. Elfie vindt het vaak maar ongemakkelijk hoe haar ouders zich gedragen, maar Mats vindt het allemaal reuze interessant.


Het verbergen van de talenten van haar ouders gaat Elfie in dit deel niet goed af. De burgemeester van het dorp besluit namelijk een TV-wedstrijd te organiseren. De eigenares van een oud kasteel aan de rand van het dorp is komen te overlijden, waarbij het excentrieke gebouw in handen komt van de gemeente. De burgemeester wil het slot openstellen voor publiek en heeft daarvoor een uitstekende PR-campagne in gedachte. Drie mensen met paranormale gaven worden uitgenodigd om in het slot contact te leggen met de geschiedenis van haar bewoners. Uiteraard is ook de moeder van Elfie, Petronella, benaderd voor dit spektakel.


Niet alleen Petronella speelt een belangrijke rol in de show, maar Elfie is op de achtergrond ook druk bezig. Zij is door de burgemeester gevraagd verslag te doen van de show en kan daardoor alles van dichtbij volgen. Tijdens haar bezoek aan het kasteel om de sfeer te proeven, stuit ze al snel op vondsten die haar interesse meteen hebben gewekt. Wat voor geheimen verbergen dit kasteel en haar vroegere bewoners?


De Sterrensteen - De wedstrijd van de wonderwerkers is zonder twijfel het griezeligste deel van de serie tot nu toe. Scènes die zich afspelen in een oud en verlaten kasteel dragen natuurlijk bij aan die griezelige setting. Daar waar het tweede deel écht een detectiveroman voor de basisschoolleerlingen is, daar bevat dit deel juist weer wat meer actie. Nog altijd staat het boek bol van de mysterie en zijn er vraagstukken die moeten worden uitgeplozen, maar het heeft een lager Who dunnit - gehalte dan het vorige deel. Ben je juist fan van griezelige boeken en het contact dat mensen met het hiernamaals kunnen leggen? Dan is dit boek helemaal wat je zoekt!

 

Wij raden dit boek aan voor...

...fans van het eerste uur!

...liefhebbers van mysterie met een vleugje griezeligheid

...lezers die ook contact maken met...zeg het maar!

 

Samenvatting / Omslag


De burgemeester van Domperdal organiseert een groots televisiespektakel in het oude kasteel aan de rand van het dorp. Elfies moeder Petronella en andere 'wonderwerkers' moeten met hun paranormale gaven indruk maken op de kijkers. Elfie vindt het natuurlijk verschrikkelijk dat haar moeder meedoet. Wat zal iedereen wel niet zeggen als Petronella op tv allerlei zweverige rituelen uitvoert? Maar terwijl Elfie druk bezig is om verslag te doen van het evenement, stuit ze met Mats op een groot mysterie in het kasteel. Een mysterie dat zo snel mogelijk moet worden opgelost voordat de verkeerde mensen er lucht van krijgen. Of zijn ze al te laat?

Comentários


bottom of page