top of page

De Tempeljagers 1 - Het verdwenen eiland Kivamba | PlayStation game in boekformaat

Bijgewerkt op: 1 nov. 2021


De tempeljagers, het verdwenen eiland Kivamba

Het is vandaag de dag nog niet zo gemakkelijk om het als boek te winnen van alle schermen die een huishouden rijk is. Computerschermen, televisieschermen en kleine schermpjes van mobieltjes trekken continu de aandacht van kinderen. Met de nodige motivatie krijgen we ze zeker aan het lezen, maar dit vergt soms wat inzet. Michael Reefs is een enthousiaste gamer en besloot te proberen deze interactieve werelden te vertalen naar boeken. Maak kennis met De Tempeljagers, een boekenserie voor de avonturiers onder ons!


De broers Noah en Finn hebben geen klein huis. Ze wonen namelijk in Chateau Ravenhorst, waar ze vooral de rondleidingen van een extra glans voorzien door special effects toe te passen. Soms zijn dit spookgeluiden en de andere keer weer lichteffecten. Wanneer ze een nieuwe lichtshow aan het opzetten zijn in de oeroude kelder van het chateau, ontdekken ze een stokoude schatkaart. Een kaart die aanwijzingen bevat over het mysterieuze en uiterst geheimzinnige Kivamba.


Noah en Finn zijn niet de enige die de schatkaart vinden. Goede vriendin Tess, misschien wel de meest stoïcijnse van de drie, wil dit tot op de bodem uitzoeken. Ze staan er niet alleen voor, want tante Lara heeft al de nodige ervaring met schatten zoeken en jagen op de buit. Met een goede smoes krijgt ze het drietal kinderen mee richting Kivamba, waar een bloedstollend avontuur zich ontvouwt.


De Tempeljagers - Het verdwenen eiland Kivamba is een verhaal dat bol staat van de actie.

Verwacht geen ellenlange dialogen, maar actie van klimmen en klauteren tot confrontaties tussen de bad guys en de helden van het verhaal. Het is duidelijk dat schrijver Michael Reefs als doel heeft om een actievol verhaal neer te pennen dat lezers aan het boek gekluisterd houdt. Hiervoor heeft Reefs als gamer genoeg inspiratie kunnen putten uit games als Uncharted en Tomb Raider. Verder kun je de serie in het filmlandschap vergelijken met National Treasure en Indiana Jones. Een interessante doelgroep aan kinderen waar zeker nog een hoop winst te behalen valt!


Ben jij als gamer (of jouw zoon, dochter of leerling) dus niet zo geïnteresseerd in FIFA en GTA, maar meer in de avontuurlijke spellen als Uncharted en Tomb Raider? Of vlieg jij het liefst aan een liaan je woonkamer door à la Indiana Jones? Dan is dit een boek dat je moet lezen!

 

Dit boek is voor...

...de gamers onder ons!

...avonturieren in de dop

...lezers die meer van actie houden dan lange dialogen

 

Samenvatting/Omslag

Wanneer broers Noah en Finn op onderzoek uitgaan in de reusachtige kelder van Chateau Ravenhorst, vinden ze een oeroude landkaart. Deze toont het mysterieuze en onvindbare eiland Kivamba. Het zou een eiland vol gevaar zijn, dat misschien beter onontdekt kan blijven. Maar… het avontuur is aanlokkelijk en samen met hun beste vriendin Tess haalt de tweeling hun avontuurlijke tante over voor een laatste ontdekkingsreis. Maar dan wordt tante Lara op het eiland ontvoerd en moet het drietal een magisch voorwerp uit een tempel halen om Lara terug te krijgen. Wat volgt is een zenuwslopende zoektocht vol listen, valstrikken en gevaren.

Comments


bottom of page