top of page

De Waanzinnige Boomhut van 143 verdiepingen (7+) | De meest bizarre vakantie ooit

Bijgewerkt op: 29 mrt.


De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen, Andy Griffiths, Terry Denton, Lannoo, cover

De verhalen die we van kinderen, leerkrachten en ouders krijgen over De Waanzinnige Boomhut verschillen zo verschrikkelijk. Ouders vinden het zonde van hun geld, leerkrachten vinden er te weinig inhoud inzitten en kinderen vinden het... GEWELDIG. Tot grote frustratie van zo bijna alle volwassenen. De boomhut brengt altijd wat teweeg in kinderboekenland. Zo was de aankondiging van het Kinderboekenweekgeschenk van 2022 een enorme domper voor Neerlands beste jeugdschrijvers en een enorme opsteker voor de vele kinderen die gek zijn op deze reeks. En toen... toen kwam er een nieuw deel. Er werden weer dertien nieuwe verdiepingen gehamerd op de al 130 verdieping hoge boomhut van Andy en Terry. Wat vind ik van die waanzinnige boomhut?


Terry en Andy hebben vakantie nodig, want er was wat verschrikkelijks gebeurd. Er kwam een virus en dat virus was verschrikkelijk. Zo verschrikkelijk dat er ook een vaccinatie kwam. Door al deze verschrikkelijke gebeurtenissen merkte Terry dat Andy erg vaak een "kort lontje" heeft. Als Terry een eigennaam gebruikt in een scrabblespel is dat de druppel voor Andy en ze besluiten op een kampeertrip te gaan.Onderweg nemen ze iedereen mee die ze tegenkomen. Twee robotten die werken in een ijssalon en een lollyshop, de slurfinator, de vriendelijke vogelverschrikker, drie uilen en een heleboel anderen. Ook twee lifters die het leven van Andy en Terry willen beschrijven voor hun tijdschrift. Als zij dan eenmaal op de plek aankomen, dan hebben ze een probleem. Terry heeft namelijk alleen maar verkeerde spullen ingepakt voordat ze op reis gingen. Andy is woest! De vraag is, kunnen Andy en Terry wel blijven als ze gaan kamperen zonder spullen? Of bedenken de creatieve mannen iets anders?

De Waanzinnige Boomhut van 143 verdiepingen is natuurlijk een ontzettend grappig boek. Ik heb iedere bladzijde mijn ogen uitgekeken. Het was natuurlijk bij tijd en wijlen erg druk voor het oog, hetgeen de boeken zo populair maakt. Toch snappen we de hit van de boomhut maar al te goed. Het is binnen een paar uur uit, het is grappig, luchtig en in dit deel ook nog een beetje spannend. Als je van bizarre humor houdt, dan is dit je reeks!


Ik heb mij zeker vermaakt met de 13 nieuwe verdiepingen die de boomhut rijk is. Wij scharen ons aan de kant van de kinderen, want oprecht, je ligt echt in een deuk tijdens de bizarre avonturen die Terry en Andy meemaken. En je krijgt ook nog eens antwoord op de volgende vragen: Kunnen geesten sterven en worden ze dan weer een geest? Wat is een Hobbejak? En wat doe je om iemand te redden die doormidden is gezaagd? Je leest het in De Waanzinnige Boomhut van 143 verdiepingen.


 

Wij raden dit boek aan voor...

... kinderen die gek zijn van grappige verhalen

... iedereen die houdt van luchtige verhalen

... een ieder die ook wel eens aan elkaar geniet wil worden (want dat doet geen pijn!!)

 

Samenvatting/Omslag

Andy en Terry hebben weer dertien verdiepingen toegevoegd aan hun waanzinnige boomhut.

Er is nu een kringloopstation, een sloopkogel en een spookachtig kerkhof waar het altijd middernacht is.

Andy en Terry gaan kamperen op hun nieuwe kampeerterrein. Daar verdwijnen op mysterieuze wijze alle medekampeerders!

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de 143ste verdieping.


Comments


bottom of page